Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul respirator bolileEmfizem pulmonar

- este dilatarea plamanului prin dilatarea alveolelor plamanilor datorita distrugerii unei parti din elementele elastice ale tesutului pulmonar + scleroza interstitiala + insuficienta partii drepte a inimii, in special datorita bron­sitelor cronice; ca si astmul cardiac si bolile tiroidei, se datoreaza in majoritatea cazurilor ficatului dereglat - presiunea ascendenta a ficatului duce la marirea bron­hiilor, a plamanilor si a inimii si deregleaza tiroida si silicozei (de la inhalarea pulberilor continand bioxid de siliciu).


Se datoreaza si tusei convulsive. In vechime se intalnea des la suflatori in sticla si la batranii cantareti.

Suprafata respiratorie a plamanilor se micsoreaza, scleroza interstitiala face ca o parte din alveole sa fie distruse impreuna cu capilarele acestei zone. In faza avansata de emfizem apare deci ischemia plamanilor.

Pe langa bronsita cronica, alte boli favorizeaza emfizemul: astmul bronsic prelungit, pneumoconiaze, supradestinderea mecanica la suflatorii de sticla, muzicantii la instrumente de suflat, scoaterea unei parti de plaman. Emfizemul apare mai ales la barbatii in varsta care prezinta dispnee, cianoza fetei.


Tratamentul consta in tonifierea inimii, calmarea tusei, gimnastica respiratorie.

.    Infuzie (1 lingurita/1 cana apa) de turita-mare. Ajuta si in caz de cord marit, dilatare a stomacului si intestinelor, boli renale. Se bea caldut, cu inghitituri mici luate la un interval de 15-20 min. Ceaiul se face in cantitati mici, deoarece nu se reincalzeste, pentru a nu-si diminua efectul curativ. Eventual se tine in termos.

.    Comprese pe regiunea plamanilor cu coada-calului incalzita in abur, apoi pusa in fasa de panza. Se tine noaptea.

.    Se beau 3-4 cani pe zi cu infuzie calda si neindulcita din: cimbru, patlagina ingusta in cantitati egale si mai putine galbenele. Dupa 1 min. se strecoara. Se tine in termos, deoarece nu trebuie reincalzita pe foc.

.    Ceaiul de pedicuta - se bea dimineata 1 ceasca; se aplica pe ficat comprese cu coada--calului aburita in panza de in (1 pumn de coada-calului se pune in sita, care se tine deasupra vaporilor de apa pana se infierbanta si se inmoaie).

.    Ceai de: podbal, patlagina, lemn-dulce, unguras, ciubotica-cucului, fiori de lacramioara, isop, muguri de alun (au actiune antisclerotica, restabilind elasticitatea tesutului pulmonar - se beau 2 cani/zi dintr-o infuzie cu 1-2 lingurite de muguri/cana).

.    Preparat de miere si usturoi pentru combaterea sclerozei: se amesteca macerat (10-15 zile) de usturoi (125 g) in alcool 90° (125 ml) cu extract alcoolic de propolis 30% (propolis 43 g, alcool 90° 57 ml - se lasa sa se evapore alcoolul pana se obtine o pasta moale, apoi pentru a obtine extract alcoolic 30%, se iau 30 g din pasta respectiva si se amesteca cu 70 ml alcool 90°) si cu miere de salcam 50 g. Se obtin 250 g preparat (3000 picaturi).

Dimineata se incepe cu 1 picatura. Se creste zilnic cu 3 picaturi pana in a 6-a zi
(15 picaturi), apoi se scad cate 3 picaturi/zi pana in a 10-a zi (3 picaturi). A 11-a zi,
25 picaturi, Din ziua a 12-a se reia ciclul.

La pranz, se incepe cu 2 picaturi. Se creste zilnic cu 3 picaturi pana in a 5-a zi
(14 picaturi), a 6-a zi tot 14 picaturi, apoi se scad cate 3 picaturi/zi pana in a 10-a zi
(2 picaturi). A 11-a zi, 25 picaturi. Din ziua a 12-a se reia ciclul.

Seara, se incepe cu 3 picaturi. Se creste zilnic cu 3 picaturi pana in a 5-a zi (15 picaturi),
apoi se scad cate 3 picaturi/zi pana in a 10-a zi (1 picatura). A 11-a zi, 25 picaturi. Din
ziua a 12-a se reia ciclul.

Picaturile se pun intr-o lingurita cu apa, cu 1/2 h inainte de mese. Inainte de administrare
se agita flaconul. Dupa 100 zile de tratament continuu, se face o pauza de 60 zile, dupa care se repeta pana la terminarea preparatului.

.    Tratament balneoclimateric: ape iodurate (Baile Govora), ape cloruro-bicarbonatate sodice silicioase, slab mineralizate (Malnas, Covasna, 1 Mai, Felix).

.    O recomandare - alimentatie care usureaza expectoratia (astfel plamanii raman sanatosi). Aici se includ: usturoiul, ceapa, mustarul si hreanul.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente