Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente vitaminele si imunitatea, Rolul vitaminelorVITAMINA K


Origine: se gaseste in produse vegetale ca: urzici, varza, rosii, conopida, mor­cov, cartofi, unele bacterii, cat si in ficat. Se cunosc doua vitamine K (K,, K,). Sintetic, a fost preparata vitamina K3. In organism este sintetizata de flora micro-biana intestinala.

Proprietati: vitamina K, rezultata la nivelul intestinului si ajunsa la ficat, con­tribuie la sinteza protrombinei - factor important in procesul de coagulare. In stare normala nu poate exista avitaminoza K, data fiind sinteza ei de catre flora bacteriana intestinala amilitica si proteolitica. CARENTA DE VITAMINA K
Etiopatogenie: carenta de vit. K o intalnim cand flora microbiana intestinala este sterilizata prin folosirea de antibiotice cu spectru larg de actiune si timp inde­lungat; in cazuri de leziuni hepato-biliare si intestinale; la nou-nascut, cand lipseste flora microbiana intestinala. In toate aceste cazuri, va scadea protrombina - datorita lipsei vit. K sau tulburarilor de resorbtie generate de sarurile biliare - si se va produce sindromul hemoragie.


Simptomatologie: carenta de vit. K. se traduce clinic prin aparitia hemoragiilor - fie externe (epistaxis, hematoame etc), fie interne (melene, hematemeze, hematurii etc).

Evolutie-Complicatii: evolutia este progresiva si poate fi agravata de complica­tiile hemoragice - in cazurile de leziuni hepatice severe. Altfel, carenta are un prog­nostic favorabil.

Tratament-Profilaxie: se administreaza ceea ce lipseste organismului - vit. K. -in injectii intramusculare, una sau mai multe fiole pe zi. Profilactic - atentie la administrarea antibioticelor, la care se asociaza vit. B complex, iaurt, pentru a se evita inhibarea florei microbiene intestinale.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente