Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente vitaminele si imunitatea, Rolul vitaminelorVITAMINA M (acidul folie)


Acidul folie - este format din acizii glutamic si paraaminobenzoic, legati de pteridina - un pigment galben, pe care il gasim in aripile fluturilor si in toate ali­mentele, dar mai mult in ficat, muschi si drojdia de bere, spanac.

Proprietati: si el are rol in metabolism, participand la sinteza histaminei, metio-ninei si colinei, ca si a acidului ribonucleic, de unde si rolul sau plastic in crestere. De asemenea, stimuleaza eritropoieza si leucopoieza (indeosebi granulocitele), de unde si indicatia sa in anemii si leucopenii (agranulocitoze).

CARENTA DE VITAMINA M
Etiopatogenie: o alimentatie saraca in acid folie si unele afectiuni digestive gas-tro-intestinale sau hepato-pancreatice pot explica aparitia bolii. Acidul folie este vitamina eritropoietica si granulopoietica.


Simptomatologie: leucopenia cu granuloponie, trombocitopenia si anemia sunt semnele caracteristice.

Evolutie, complicatii: evolutia este progresiva, daca nu se inlatura factorii etio­logici. Granulopenia, ce poate duce la agranulocitoza, poate agrava boala si prin expunerea organismului la o serie de infectii secundare intercurente.

Tratament, profilaxie: dietoterapia este indicata in primul rand; ea cuprinde o ratie alimentara bogata in verdeturi, ficat, muschi, drojdie-de-bere 60 - 90 g/zi etc. Medicamentos, se da oral sau parenteral acid folie 20 g/zi, doza de atac, si apoi, doza de intretinere 5 mg/zi. Profilactic, se recomanda alimentatia echilibrata si completa bogata in verdeturi si carne.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente