Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente vitaminele si imunitatea, Rolul vitaminelorVITAMINELE


Vitaminele (lat, vita = viata si amina = acid aminat) sunt substante organice complexe, indispensabile cresterii si intretinerii organismului animal.

Organismul uman, neputandu-le sintetiza (decat cu rare exceptii), isi asigura necesarul din alimentatie.

Vitaminele au rol de biocatalizatori intr-o multime de procese metabolice, grabind sau facand posibile o serie de reactii chimice.

De asemenea, ele mai constituie, direct sau indirect, enzime ale multor sisteme enzimatice importante.

Nefiind cunoscute la inceput ca structura chimica, ele s-au notat alfabetic, aceste denumiri fiind pastrate si astazi, cand, desi cunoscute, s-a mentinut totusi vechea clasificare, care grupeaza vitaminele dupa solubilitatea lor, in:

- liposolubile (solubile in grasimi);

- hidrosolubile (solubile in apa).

Din grupul vitaminelor liposolubile fac parte vitaminele A, E, K, D, iar dintre cele hidrosolubile: B|( B2, B6, B)2, C, PP, P.

Insuficienta sau lipsa vitaminelor din alimentatie dau nastere la o serie de tulburari ce constituie bolile. De obicei aceste stari survin in urma unui regim pluricarentiat, in care una dintre vitamine este dominant mai deficitara.

De exemplu, in alimentatia exclusiva cu porumb, care da pelagra, pe langa vitamina PP - factor raspunzator al bolii - mai lipsesc vitaminele B2, C, D, mineralele Fe, Ca si acizii aminati: lizina si triptofanul. Retinem deci, ca starea de subnutritie confera carente conjugate de vitamine, proteine si minerale. De aceea este suficient, uneori, ca numai un regim alimentar complet (carne, oua, lapte, vegetale) sa inlature avitaminoza respectiva.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente