Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile sangelui, colesterolul, diabetul si Tratamente si retete neturiste pentru sanatateHIPOPROTROMBINEMIILESunt coagulopatii datorate transformarii insuficiente de protrombina in trom­bina.

Protrombina este elaborata de ficat, in prezenta vitaminei K. Apare in ictere mecanice, diaree prelunsita (resorbtie insuficienta de vitamina K).

Tratamentul indelungat cu sulfamide sau unele antibiotice, leziuni severe ale ficatului (ciroze si insuficiente hepatice), administrarea excesiva de anticoagulante dicumarinice (se substituie vitaminei K) etc. Manifestarile clinice constau in hemoragii mucoase, cutanate si in special viscerale (hematemeze, melene, hematurii).

Timpul de protrombina este prelungit.

Tratamentul consta in doze mari de vitamina K si, dupa caz, transfuzii de sange sau plasma proaspata. O forma clinica este parahemofilia -boala ereditara rara, ce se datoreaza deficitului de proaccelerina (factor V). Tabloul clinic este asemanator celui al hemofiliei.Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente