Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile sangelui, colesterolul, diabetul si Tratamente si retete neturiste pentru sanatatePURPURELE VASCULARE SIMPTOMATICEIn aceasta grupa sunt cuprinse purpurele vasculare secundare unor cauze:

Purpura carentiala poate aparea in avitaminozele P, E, dar mai ales C. Avi­taminoza C sau scorbutul se caracterizeaza prin tumefieri si hemoragii gingivale, hemoragii mucoase si hemoragii cutanate sub forma unor echimoze la nivelul regiunii poplitee. Boala este foarte rara. Pot aparea insa semne de hipovitaminoza uneori in cursul sarcinii si al perioadei de alaptare, in anaciditatea gastrica si enteritele cronice. Se manifesta prin astenie pronuntata, epigastralgii si discrete hemoragii gingivale, mai ales primavara. Tratamentul consta in administrarea unor doze mari de vitamina C si intr-un regim bogat in aceasta vitamina.

Purpura endocrina poate aparea in stari de hiperfoliculinemie, in timpul trata­mentelor cu cantitati mari de estrogeni si in hipersplenism.

Purpurele infectioase se datoreaza fragilitatii vasculare, prin atingerea endote-liului vascular. Originea infectiilor este evidentiata de febra ridicata si starea ge­nerala alterata. Apar mai frecvent in septicemia meningococica, streptococica, endocardita lenta, febra tifoida, scarlatina. Tratamentul este etiologic. O forma speciala este sindromul Waterhouse-Friederichsen, care apare de obicei la copii, cu stare generala foarte grava, leziuni cutanate de tip echimotic si tablou de insufi­cienta suprarenala acuta. Tratamentul consta in administrarea de antibiotice si corticoizi.

Purpure toxice apar in special ca urmare a administrarii unor medicamente (mercur, arsenic, sulfamide, saruri de aur, chinina) sau in unele boli cronice: insu­ficienta hepatica, uremie cronica. Unii autori considera purpurele prin bismut, aur si sulfamide ca fiind de natura alergica. Tot cu actiune toxico-capilara actioneaza si unii agenti fizici ca: frigul, caldura, razele ultraviolete.

Purpurele disglohulinemice se caracterizeaza prin modificari calitative sau can­titative ale proteinelor sanguine. Cele mai intalnite sunt: purpura hiperglobuiine-mica Waldenstrom (cresterea y-globulinelor), purpura macroglobulinemica si crioglobulinemica. Ultimele doua sunt datorate modificarilor de structura ale protei­nelor sanguine. Tulburarea apare in reticuloze maligne, ciroze hepatice, colagenoze etc. Tulburarile sunt de natura imunologica si se trateaza prin corticoterapie si imu-nosupresive. Purpura senila apare la oameni in varsta, sub forma unor petesii la extremitatile inferioare, si este datorata fragilitatii si permeabilitatii capilare crescute.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente