Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre bolile sangelui, colesterolul, diabetul si Tratamente si retete neturiste pentru sanatatePATOLOGIA GERIATRICA A SANGELUILa batrani apare o deshidratare, care influenteaza echilibrul hidroelectrolitic intra-celular, scad proteinele (serinele) si cresc globulinele si lipidele.

Adeseori apare scaderea fierului din sange.

ANEMIA apare frecvent la batrani, prin imbatranirea hematopoezei. Se datoreaza deficitului factorilor eritropoetici, necesari formarii Hb (Fe, vitamina B|2, acid folie, proteine, vitamina Bg). La aparitia anemiei contribuie mai multi factori, ce pot aparea si dupa unele medicamente sau malnutritie. In general este bine tolerata. Cele mai obisnuite tipuri de anemie care apar la varstnic sunt:

- anemia feripriva, mai frecventa la femei si la barbatii de peste 60 de ani, prin sangerari digestive, malnutritie, neoplasme si hemopatii maligne, infectii severe, medicatie antiinflamatoare si analgezica (salicilati); - anemia pernicioasa (Biermer), datorita lipsei vitaminei B12. Este in relatie mai ales cu tiroidopatiile si diabetul zaharat. Pot sa agraveze o insuficienta cardiaca preexistenta.

Simptome
le neurologice sunt mai putin severe, dar tulburarile psihice domina tabloul clinic. Deficitul de acid folie, asociat celui de Fe, are la baza o cauza alimentara;

- anemiile secundare altor imbolnaviri (anemii nefrogene, din mixedem, hepa-topatii cronice, limfoleucoza cronica, disglobulinemii etc). Apar frecvent la varstnici.

Ga Tratament se administreaza Fe, in anemiile hipocrome feriprive (de preferinta saruri feroase), acid folie in anemiile carentiale si vitamina B |2 in anemia pernicioa­sa. Vitamina B se administreaza 10 zile, 1000 y/zi si inca 4 saptamani 100 - 200 y/ zi ca Tratament de intretinere. Tratamentul este continuat tot restul vietii, cu doze de 100 - 500 y lunar.

  LEUCEMIA LIMFATICA CRONICA este cea mai frecventa leucoza intalnita la batrani, in special la barbati. Tabloul clinic este atenuat. Apar infectii repetate, ade-nopatii generalizate, superficiale si profunde, splenomegalie, limfocitoza. In forma leucemica, leucocitele depasesc 100 000/mmc, in forma subleucemica 10 - 30 000/ mmc (cu 80% limfocite) si in forma leucemica, leucocitele ajung la 10 000/mmc, cu 50 - 60% limfocite. Anemia este frecventa.

ALTE HEMOPATII INTALNITE LA BATRANI
- gamapatia monoclonala benigna, cu prezenta de imunoglobuline monoclonale
- mielomul multiplu (boala Kahler), care este un plasmocitom malign (plasmo-citoza medulara, paraproteine si leziuni osoase);

- macroglobulinemia Waldenstrom, care apare la persoane de peste 50 de ani, de obicei barbati. Boala este maligna, cu proliferare limfoplasmocitara, cu prezenta de macroglobuline, adenopatii, spleno-hepatomegalie, anemie etc.

Tratamentul acestor boli se face cu chimioterapice (clorambucil, Endoxan), cor-ticoterapie, penicilamina, antibiotice etc.


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente