Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie recomandata, boli nutritionaleFolosirea argilei


Impiedica proliferarea microbilor sau a bacteriilor patogene. Egiptenii foloseau argila la mumificare, cunoscand actiunea sa antiseptica. Argila capteaza, dreneaza, apoi elimina impuritatile din tesuturi, sange sau limfa. Ea constituie un pol de atractie pentru factorii morbizi. Aceasta substanta este dotata cu ceea ce numim "inteligenta naturii". in cazul unei rani sau leziuni, ea elimina tesuturile bolnave si distruge germenii periculosi, fara sa atinga sau sa distruga celulele sanatoase. Are o compozitie asemanatoare corpului nostru, cu un supliment de minerale.


Zincul si seleniul din argila stimuleaza formarea enzimelor care elimina radicalii liberi. Argila are putere antitoxica, bactericida, antiseptica, fortifica organismul si combate bolile datorate slabirii si degenerescentei. Anuleaza efectul nociv al nitritilor si nitratilor, al metalelor grele, al clorului din apa potabila de la robinet. Este bine sa punem max. 1 lingurita de argila/1 1 apa, intr-un vas de sticla, la lumina, pentru a se incarca cu energie cosmica (imbratisarea soarelui cu pamantul, fotonii cu mineralele si cu oligoelementele). Pe traseul sau in organism, ea retine ionii toxici (mercur, cadmiu etc). Din instinct, animalele, cand sunt otravite, mananca argila.

In stomac, formeaza un gel protector si stimuleaza enzimele digestive, asigurand un pH alcalin, necesar digestiei intestinale.

Absoarbe gazele si toxinele care apar in intestin in urma unei dereglari de metabolism. De asemenea, permite o mai buna absorbtie alimentara, echilibrand flora intestinala, accelerand drenajul si evacuarea. Este considerata detergentul intestinelor.

In primul rand, argila este un cicatrizam de prim ordin, gratie silicatului de Al care o compune. Este antiinflamator, eficient in infectiile cronice. Argila colecteaza puroiul, dezinfecteaza locul, dezintoxica organismul.

Datorita continutului in siliciu, se recomanda in arterioscleroza, tuberculoza, boli dege­nerative, prevenirea efectelor imbatranirii. Se fac cure cu argila in astenie, anemie, demine-ralizare, epilepsie, afectiuni hepatice, leucemie, cancer, fiind bogata in Ca si Mg. Este antiparazitar, activeaza circulatia fluidelor in organism (sange, limfa). Extrage prin piele substantele toxice si introduce mineralele de care are nevoie organismul. Astfel se explica faptul ca nodulii mamari si ganglionii se retrag, ca urmare a aplicatiilor externe cu argila. Argila poseda posibilitatea de a echilibra radioactivitatea corpului, stimuland deficientele radioactive si absorbind poverile excesive. Atunci cand nu a putut fi evitat un tratament cu raze, aplicarea argilei intre doua sedinte permite o mai bura suportare a radiatiilor. Argila creeaza mediul alcalin, aducand sangele la pH-ul optim, nefavorabil dezvoltarii bacteriilor. In fond, boala este acidoza sangelui.


Argila se foloseste pe cale interna (se bea amestecata cu apa) sau pe cale externa (sub forma de cataplasme). Daca se abuzeaza de doza zilnica este neprimejdios, organismul retinand acele microelemente de care are nevoie si eliminand surplusul. De fapt, argila nu actioneaza prin cantitate, ci prin informatia pe care o detine. Folosirea argilei pe cale interna:

.    Prima saptamana: puneti din ajun intr-o 1/2 pahar cu apa cat mai slab mineralizata, apa de piramida sau apa de izvor (evitati apa de chiuveta tratata cu clor care diminueaza efectul argilei), 1 lingurita cu praf de argila. Dimineata, pe nemancate, beti apa de argila fara a amesteca solutia (lasati depozitul de argila pe fundul vasului).

.    A doua saptamana: dimineata, pe nemancate, amestecati solutia cu o lingurita de lemn; lasati putin sa se aseze si beti apa cu argila in suspensie.

.    A treia saptamana: dimineata, pe nemancate, dupa ce amestecati solutia cu o lingurita de lemn, beti indata apa de argila.

Durata: urmati prima cura de argila timp de 3 saptamani. Faceti apoi o saptamana pauza, in continuare, faceti cure de 10 zile in fiecare luna sau la fiecare schimbare de anotimp. In caz de arsuri stomacale, beti de mai multe ori/zi 1/4 sau 1/3 pahar cu apa de argila (preparata cu 2-3 lingurite argila/pahar de apa). Arsurile se vor calma, argila formand un pansament
gastric.

Pentru uz extern, se acopera argila cu apa (1/2 cm peste nivelul argilei) rece. Nu amestecati argila, pentru ca devine lipicioasa si greu de manipulat. Lasati sa se dizolve cateva ore (cel putin 1 h). La inceput, cataplasmele se fac subtiri de 1/2 cm, apoi ingrosati pana la 2 cm. Dupa folosire, argila se arunca. Nu se folosesc cataplasme in timpul digestiei.

Argila nu este un panaceu, asa cum nici un alt produs nu poate curata singur organismul de toxine. Ea trebuie combinata cu o nutritie echilibrata si apifitoterapie.

Argila este folosita cu bune rezultate si in cosmetica. Astfel, laptele si marul fiert la care se adauga argila constituie o masca de fata care da luminozitate tenului, iar mastile cu argila aplicate de 3-4 ori/zi elimina acneea. La noi in tara se comercializeaza gama de produse cu argila "Aslavital" si "Farmec Vital".

Intr-o carte care a facut valva in Occident, Argila care vindeca, Raymond Dextreit afirma: "Argila este incontestabil o forta inteligenta, binefacatoare, pe care trebuie sa o experimentezi pentru a-i intelege actiunea. Sa acceptam faptele, chiar daca nu cunoastem precis cauzele".

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente