Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre alimentatie recomandata, boli nutritionaleRespiratia profunda


Respiratia corecta este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii, avand implicatii atat de ordin fizic, cat si psihic si intelectual. Ea stimuleaza circulatia sangelui, regleaza metabolismul, ajuta digestia, echilibreaza temperatura corpului si intareste psihicul. Odata cu respiratia corpul primeste energie universala - prana, dupa cum o numeau vechii indieni.

Respiratia consta din 3 etape : respiratia joasa sau abdominala, respiratia mijlocie sau intercostala si respiratia superioara sau claviculara.

Doar respiratia completa, compusa din cele 3 etape, alimenteaza plamanii cu o cantitate suficienta de oxigen.

Prin respiratia profunda se preia din efortul inimii, iar prin presiunea abdominala si toracica exercitata de miscarea diafragmei in sus si in jos, se creeaza o a doua inima. Astfel se intensifica si se regleaza circulatia sangelui si prin aceasta se distribuie elemente nutritive intarindu-se si sistemul imunitar si corpul vibrator. Se realizeaza o fuziune intre trup, minte, suflet, materia aflandu-se sub comanda mentalului prin internediul spiritului. Trupul, mintea, sufletul isi amplifica reciproc vitalitatea. Ne eliberam de stres ji ne regasim linistea si echilibrul. S-a constatat ca prin respiratia obisnuita practicata di majoritatea oamenilor, intr-un minut, in plamani intra 7-10 1 de oxigen, pe cand prin respiratia completa si constienta se pompeaza in plamani intre 50 si 70 1/min. Exercitiile de espiratie trebuie efectuate intr-o stare de deplina liniste si relaxare, constientizand faptul ca jrin aceasta se curata organismul de toxinele acumulate in el, iar gandurile vor deveni mii curate, imblanzindu-se astfel incrancenarile sufletesti.

In timpul exercitiilor de respiratie sira spinarii trebuie ta fie dreapta. intai se va insusi bine respiratia completa si numai dupa aceea se vor face exenitii de respiratie mai complicate. Exercitiile se pot face de 2-3 ori/zi cate 6-7 respiratii compete. Este important sa fie corect efectuate si sa nu se exagereze, marind durata lor trepta. Cei neinitiati pot consulta la inceput un specialist.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente