Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre sistemul nervos boli si TratamenteANTIGUTOASELE

d8f725dq21tll
Cele mai cunoscute antigutoase sunt urmatoarele:

Colchicina, actioneaza asupra accesului de guta, in doze pornind de la 4 mg, si scazand la 3,2 si apoi la 1 mg, doua saptamani pana la 6 luni. Scade si eliminarea de acid uric, scade uricemia, favorizeaza resorbtia uratilor depusi in tesuturi si previne uneori litiaza urica. Poate provoca numeroase accidente: diaree, colici abdominale si uneori fenomene de idiosincrazie (febra, eruptii cutanate, tulburari hepatice, purpura). Se administreaza sub forma de comprimate. In guta cronica este mult mai putin indicata.

Fenilbutazona, oxifenilbutazona si indometacinul dau rezultate superioare, actionand antiinflamator. Se administreaza 0,5 -1 g/zi, 5-6 zile. Astazi toate aceste medicamente ca si brufenul sunt utilizate numai ca adjuvante.

Prednisonul (20 - 40 mg in 24 h) si ACTH-ul (40 - 50 u.i la 24 h) sunt utile in accesul de guta, actionand ca antiinflamatoare puternice.

Medicatia uricozurica scade uricemia si combate accesul de guta. Dintre uricozurice se folosesc: probenecidul (Benemid), sullinpirazona (Anturan) si derivatii de benzofurani: benziodarona, benzarona (Amplivix, Fracivix) si benzbromarona.

Uricostaticele sunt droguri care actioneaza cel mai puternic in guta. Dintre acestea enumeram: acidul orotic, inhibitorii xantinoxidazei (deci ai sintezei de acid uric), ca alopurinol (Zyloric si Milurit), 100 - 400 mg/zi si tiopurinolul. Alopurinolul scade uricemia si favorizeaza resorbtia uratilor depusi in tesuturi. Scade si eliminarea urinara de acid uric si previne uneori litiaza urica. Ca accidente se citeaza: diareea, colicile abdominale, febra, eruptiile cutanate, tulburarile hepatice si purpura. Se administreaza cu lichide abundente, sub forma de comprimate.

Uratoxidaza este tot un uricostatic; are cele mai bune rezultate. Probenecidul are proprietati antigutoase slabe.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente