Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre sistemul nervos boli si TratamenteSEDATIVELESunt substante care provoaca o stare de liniste, de calm dar care luate in exces pot provoca mari daune.


Bromurile (saruri ale acidului bromhidric) deprima sistemul nervos central, re­duc agitatia si linistesc psihicul. Actiunea apare dupa cateva zile de Tratament, dar se insoteste si de efecte nedorite: somnolenta, persistenta indelugata si intoxicatie cronica (deprimari, tremuraturi, instabilitate, eruptii cutanate etc).

Bromovalul sedativ si hipnotic bland (3 - 4 ore), fara efecte secundare. Se admi­nistreaza seara 1 - 2 comprimate (0,3 g/comprimat).

Sulfatul de magneziu, administrat parenteral, este sedativ si anticonvulsivant. Dozele toxice provoaca paralizia respiratiei. Ca antidot, se utilizeaza clorura de calciu in injectii i.m.

Scopolamina (Mioscina), substanta greu de manuit terapeutic, calmeaza anxie­tatea si agitatia, reduce rigiditatea in boala Parkinson si este un antivomiti v.

Reactii adverse: midriaza (dilatatie a pupilei), uscaciunea gurii, constipatie, uneori halucinatii, delir si colaps.

Valeriana este un sedativ indoielnic.

Toate aceste substante, singure sau in asociere, se gasesc in urmatoarele prepa­rate: Bromoval, bromura de calciu, bromhidrat de scopolamina, extraveral etc.

Alte preparate: Nitrazepam (comprimate) si Noxyron (comprimate).

Hidroxizinul (Atarax), sub forma de fiole (0,100 g/fiola de 2 ml si comprimate de 0,025 g) este tranchilizant si slab antipsihotic.

Rudotel (medazepam) tranchilizant activ (comprimate de 10 mg). Sinonime: Ansilan, Glorium, Medazepam, Nobrium etc. Produc relaxare psihica, echilibrare afectiva, sedare vegetativa si relaxarea musculaturii striate. Alte tranchilizante cu efect asemanator: oxazepam, nitrazepam, calmazepam (anxiolotic, sedativ si miorelaxant, tab. 1,5-3 mg), bromazepam, calmogen (contine belladona si propanolol), Tranxene (gelule de 5 si 10 mg), Xanax (alprazolan anxiolotic sub forma de tablete de 0,25-1 si 2 mg).

Neurolepticele sunt substante cu actiune tranchilizanta, dar si antipsihotica.

Clordelazinul (Clorpromazin, Largactil, Plegomazin): tranchilizant, favorizea­za somnul; antipsihotic (manie, schizofrenie), antiemetic (combate varsaturile) si hipotermizant; potenteaza efectul narcoticelor, al alcoolului, hipnoticelor si analgeticelor; simpaticolitic (inhiba simpaticul) si hipotensiv. Toxicitatea este redusa. Uneori pot aparea: hipotensiune, somnolenta, icter, dermatite etc. Potenteaza efectul alcoolului. Se gaseste sub forma de drajeuri de 0,025 g si fiole de 0,025 g/fiola.

Nozinanu] (levomepromazin) are un efect asemanator. Comprimatele contin 0,025 si 0,002 g.                             .

Alte neuroleptice sunt: Romerganul (prometazina) - sedativ slab, antihistami-nic, antiemetic si antipruriginos, care se gaseste sub forma de drajeuri de 0,030 g si fiole de 2 ml (50 mg). Se administreaza i.m. profund si oral; Mellerilul (tioridazina) - drajeuri de 0,050 si 0,005 g - este un anxiolitic bun; Lyogen - comprimate de 0,001 si 0,005 g si fiole; Majeptil - antipsihotic si antiemetic; hiposerpilul (Reserpina, Raunervil, Serpasil) - tranchilizant, antipsihotic si hipotensiv; haloperidol (solutie si fiole) (Haldol). Cu actiune antimigrenoasa sunt alcaloizii din ergot, ca dihidroergotamina (cofedol dr.), sumatriptan (Imigran, capsule de 100 mg), noratriptan (Noramig - compr. de 2,5 mg), Migpriv, sol. buvabila, Divascan etc.Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente