Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre sistemul nervos boli si TratamenteHISTAMINA Sl ANTIHISTAMINICELE

q6s3518qo99fkh


Histamina este o substanta cu functii fiziologice importante. Este vasodilatatoare, contracta muschii netezi (mai ales bronsici), stimuleaza secretia gastrica. Este eliberata in fenomenele alergice, producand o serie de tulburari prin vasodilatatie si hipotensiune. Se prezinta sub forma de fiole de 1 ml (de 1 si 0,1 mg).

Antihistaminiceleimpiedica unele actiuni ale histaminei. Combat bronhospasmul si efectele asupra circulatiei pe care le are histamina (vasodilatatie si permeabilitate capilara). Sunt active in unele boli alergice: urticarie, rinite alergice, boala serului, alergii medicamentoase etc. Au actiune sedativa si hipnotica. Reactii adverse: uneori apar depimare centrala cu somnolenta, potentarea efectului bauturilor alcoolice si excitatie psihica.

Preparate: Romergan (Phenergan, Anafilin, prometazina) - drajeuri de 0,030 g, fiole de 0,050 g si sirop 1 %; Nilfan (cloropiramina), drajeuri de 0,025 g si supozitoare de 0,010 g; feniramina - comprimate de 0,05 g si 0,01 g si fiole de 2 ml, Clorfenoxamin - comprimate de 0,020 g, Tavegyc, puternic antihistaminic - com­primate de 0,001 g, Peritoi - comprimate, Clari tine (lorantadina), 1 tb. pe zi si sirop, 2 lingurite pe zi.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente