Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre sistemul nervos boli si Tratamente

HISTAMINA Sl ANTIHISTAMINICELE

q6s3518qo99fkh


Histamina este o substanta cu functii fiziologice importante. Este vasodilatatoare, contracta muschii netezi (mai ales bronsici), stimuleaza secretia gastrica. Este eliberata in fenomenele alergice, producand o serie de tulburari prin vasodilatatie si hipotensiune. Se prezinta sub forma de fiole de 1 ml (de 1 si 0,1 mg).

Antihistaminiceleimpiedica unele actiuni ale histaminei. Combat bronhospasmul si efectele asupra circulatiei pe care le are histamina (vasodilatatie si permeabilitate capilara). Sunt active in unele boli alergice: urticarie, rinite alergice, boala serului, alergii medicamentoase etc. Au actiune sedativa si hipnotica. Reactii adverse: uneori apar depimare centrala cu somnolenta, potentarea efectului bauturilor alcoolice si excitatie psihica.

Preparate: Romergan (Phenergan, Anafilin, prometazina) - drajeuri de 0,030 g, fiole de 0,050 g si sirop 1 %; Nilfan (cloropiramina), drajeuri de 0,025 g si supozitoare de 0,010 g; feniramina - comprimate de 0,05 g si 0,01 g si fiole de 2 ml, Clorfenoxamin - comprimate de 0,020 g, Tavegyc, puternic antihistaminic - com­primate de 0,001 g, Peritoi - comprimate, Clari tine (lorantadina), 1 tb. pe zi si sirop, 2 lingurite pe zi.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente