Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre sistemul nervos boli si TratamenteANTISPASTICELE

s2d953sq99uei

Sunt substante care scad tonusul musculaturii netede, relaxand spasmul. Actio­neaza fie central (atropina), fie periferic (papaverina).

Atropina este un alcaloid cu actiune anticolinergica, care inhiba spasmele gas-trointestinale si, mai putin, ale cailor biliare si ureterelor. Relaxeaza spasmul bronsic (in astm), inhiba spasmul uterin (in colici uterine, dismenoree), inhiba secretia glandelor exocrine (salivare, gastrice, bronsice) si impiedica transpiratia. Produce midriaza si tahicardie.

Este antivomitiv (util in raul de miscare) si antiparkinsonian. Toxicitatea este mare: uscaciunea gurii, palpitatii, tulburari de vedere, constipatie, retentie de urina.

Se prezinta sub forma de fiole de 1 ml (1 mg) care se administreaza s.c. si mai rar i.v. Cu actiune asemanatoare sunt preparatele: Bergonal (drajeuri, contine alcaloizi totali de beladona, alcaloizi de corn de secara, fenobarbital),Foladon (comprimate), Lizadon (comprimate si supozitoare), Distonocalm (drajeuri).

Scopolamina, alcaloid inrudit cu atropina, este tot un parasimpaticolitic. Se prezinta sub forma de fiole de 1 ml (0,25 mg). Preparate cu actiune asemanatoare sunt: Scobutilul (butiloscopolamina) comp­rimate de 0,010 g, fiole de 1 ml, administrat i.m. sau i.v., si supozitoare; Scobutilul compus fiole, administrate i.v. lent si supozitoare.

Papaverina (fiole de 1 ml 0,04 g) este un antispastic la nivelul tubului digestiv si a aparatului genito-urinar; de asemenea este vasodilatatoare coronariana si cerebrala. Se administreaza s.c. si i.m. si numai in cazuri de urgenta i.v., lent (pericol de aritmii, moarte).

Miotilinul (Aminofilin, Carena), relaxeaza musculatura gastrointestinala, bron-sica (astm), biliara, ureterala si vezicala. Este vasodilatator slab. Are actiune stimulanta cardiaca si diuretica moderata.

Reactii adverse: poate provoca iritatie digestiva, ameteala, cefalee, palpitatii, hipotensiune, greata. Se prezinta sub forma de comprimate de 0,100 g si fiole de 10 si 2 ml/2,4%, pentru administrarea i.v. lenta.

Regi an este un antispstic si antiemetic, in comprimate si fiole de 10 mg. Cu actiune antispastica, anticolinergica si stimulante peristaltice sunt folosite:

Anticolinergice sintetice ca: Calmospasmin (comprimate de 100 mg), Spastalin (comprimate de 100 mg), Debhdat (comprimate de 100 mg), Propantelina (dr. de 150 mg).

Papaverina si derivatii (comprimate de 50 mg si fiole 4% si 10%), papaverina clorhidrat (comp. 500 mg) si papaverina clorhidrica (comp. 100 mg).

Dintre Beladona si derivati: Foladon (comp. 0,25 mg), Buscopan (dr. 10 mg), Buscovital (comp. 10 mg), Scobudl (comp. 10 mg, fiole 10 mg si supozitoare 10 mg si 75 mg).

Antispastice in asociere cu psiholeptice, Librox (drajeuri) si in asociere cu analgezice, Piafen (comprimate, fiole si supozitoare). Piafenul este oFenpripamida iar asociat cu metamizol are o potenta mult crescuta. Cu actiune marcata antispastic este si metoclopramida.
Dintre antispastice si anticolinergice asociati cu alte substante: Lizadonul (compr. si supozitoare).


Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente