Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Tratamente, remedii, terapii, retete naturiste, natural 100%, infectii, plante medicinaleDESHIDRATAREA

In practica asistentei varstnicului, deshidratarile se intalnesc adeseori, sunt de­pistate tardiv, evolueaza sever si se insotesc de numeroase complicatii si stari pa­tologice neurologice. Imbatranirea se insoteste obisnuit de tulburari hidroelectro-litice, cu pierderi de apa si implicit deshidratare.

Batranii simt mai putin senzatia de sete. Simptomatologia deshidratarii simple consta in uscarea tegumentelor, prajirea limbii, senzatie de sete, apatie, depresie, disfagie, hipotensiune ortostatica, caderi, coma, oligurie si urine concentrate.

Tulburarile expuse favorizeaza trombozele, in special cele cerebrale si coronariene. Depletia hidrica se insoteste si de depletie hidroelectrolitica, cu pierderi mari de Na.

Vitamina

A B1 B2 B12 C D E K M P PP

Deshidratarea apare, in special, in sezonul calduros, in stari febrile cu transpiratii abundente.

Tratamentul consta in inlocuirea apei pierdute, per oral, sau, la nevoie, parenteral. Cand apar si pierderi de Na, se administreaza solutii saline. Mai importanta este insa prevenirea deshidratarii.

O complicatie grava este si coma hiperosmolara.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente