Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si ochiul vedereaBlefarita

- este inflamatia marginii pleoapelor datorita unor infectii microbiene, virale, micotice sau parazitare sau ca urmare a unor agenti fizici sau chimici. Daca se extinde la conjunctive se numeste blefaroconjunctivita.


.    Se vor face spalaturi antiinflamatoare, tratament antifungic sau antiparazitar. Se ung pleoapele cu alifie de galbenele si bitter suedez. Se tamponeaza pleoapele si se pun picaturi de apa de vie (picaturile care curg din vita atunci cand se taie) in ochi.


.    Comprese cu: albastrele, fenicul, nalba, nuc, patlagina, sulfina, turita-mare, decoct din seminte de gutuie.


.    Ungere cu esenta de arnica.


.    in caz de conjunctivita sau blefarita se foloseste unguentul "Dumasen" dupa aplicatii externe cu ceai de silur (in boli infectioase oculare, oboseala), patlagina (antiinflamator, antiinfectios), albastrele sau trei-frati-patati (in caz de alergie). Unguentul produs de Plantavorel SA este antiinflamator, cicatrizant si antiexudativ. Imunitatea se poate intari cu Echinaceea, Gripec V sau Imunovit (imunostimulator, imunoreglator in caz de alergie).


.    Se beau zilnic min. 500 ml suc de morcovi si patrunjel (3 saptamani).

In special la copii este recomandat laptele de mama proaspat (daca se poate stoarce direct pe locul afectat).

Este eficient la orice iritatie a ochilor, dar este obligatoriu ca laptele sa fie proaspat stors din sanul unei mame sanatoase.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente