Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si ochiul vedereaMiopia

- este inversul hipermetropiei, razele luminoase de la infinit (5 m) se reunesc in focar situat inaintea retinei. Persoana vede bine numai aproape, deci la distanta foarte mica.


Un miop poate sa fie uneori si prezbit. Caracteristicile miopiei si prezbitismului sunt incordarea si slabirea muschiului ciliar. Pentru redresare se impune relaxarea acestui muschi. Relaxarea se poate obtine cu cataplasme de anumite plante, meditatie sau exercitii speciale pentru ochi. Ochii sanatosi se recunosc prin vioiciune - privirea obosita si fixa indicand un dezechilibru al sistemului nervos. Miopia se instaleaza in principal in cazul unui sistem nervos tensionat, deci pentru a o trata trebuie in primul rand aflata sursa stresului care a provocat-o. Totodata se impune o schimbare a modului de viata neprielnic, cu adaptarea corespunzatoare la aceasta (deci echilibrare) prin folosirea fortei vitale si avand grija sa eliminam rutina. Tendinta este de a se ajunge la o stabilitate adecvata nevoilor proprii, gandind corect cu propria minte (iluminarea) si nu dupa regulile impuse de altii. O alimentatie sanatoasa, o gandire pozitiva, folosirea corecta a ochilor vor ajuta si intari nervii si, implicit, ochii


Cauza: cresterea puterii de refractie a ochiului si alungirea globului in sens antero­posterior, de obicei ca urmare a privitului de aproape (scris si citit). Bolnavul nu vede bine la distanta, de aceea apropie obiectele de ochi, strange pleoapele, astfel determinand patrunderea razelor luminoase mai aproape de centrul corneei. Datorita efortului de a privi de aproape se produce o slabire a musculaturii oculare si globii oculari fug in afara (strabism divergent) sau un ochi priveste obiectul si celalalt fuge in afara (diplozia). Corectia miopiei se face cu lentile divergente (-), prescriindu-se pentru departe cea mai slaba lentila cu care ochiul vede normal.


Unii medici sustin ca ochelarii nu dau voie ochiului sa se relaxeze si amplifica miopia. Deci, este bine ca din primele momente de disconfort sa intervenim luand masurile necesare (relaxare, exercitii oculare etc.). ca sa nu ajungem la folosirea ochelarilor. Daca totusi, deoarece am aflat tarziu ce sa facem, avem multe dioptrii si purtam ochelari, masurile pe care le vom lua ne vor reduce sigur dioptriile. Dupa efectuarea exercitiilor pentru ochi, se imbunatateste vederea si cat timp veti fi perseverenti cu acestea veti putute citi fara ochelari. Oricum, este necesara colaborarea cu un medic oftalmolog.

Preventiv, se recomanda inceperea scolii la copii dupa 7 ani, preferabil lumina de zi la citit, masa de lucru sa fie la talia corespunzatoare ca sa nu se stea cu nasul in carte.

In copilarie, copiii trebuie obisnuiti sa priveasca lucrurile de la o anumita distanta.

.    Vitamina E este benefica.

.    Se consuma afine, ulei vegetal, legume, polen, morcovi.

.    Ceai de afine: 2 lingurite de frunze la 500 ml apa calduta. Planta se lasa sa stea peste noapte in apa rece, apoi dimineata se incalzeste usor. Se beau 3 cesti/zi. Vara se face decoct din 1 lingurita de fructe zdrobite/250 ml apa. Se bea de-a lungul unei zile, inghititura cu inghititura.

.    Decoct din radacina rasa de telina. Se picura cateva picaturi in ochi sau se tamponeaza pleoapele usor cu vata imbibata cu decoct. .   In Formula AS, august 1997, se recomanda ceai de frunze de corn - infuzie cu 1 lingurita/cana. Frunzele de corn se aduna intre 25 iunie si 1 septembrie, cand fructele s-au copt. Seara, se spala ochii cu ceai de musetel. Se inmoaie un tifon impaturit in infuzia calda de corn si se aplica nestors pe ochi. Se sta 15-30 min., clipind din pleoape, pentru ca lichidul sa patrunda si inauntru. Compresele se aplica alternativ, 3 zile da, 3 zile nu. In perioada tratamentului, este interzisa vizionarea televizorului. Daca apare o imbunatatire a vederii, sa nu se mai poarte ochelari. Dupa 18 zile, tratamentul se intrerupe 1 luna.

.    Masarea zonelor reflexe uretere - rinichi - vezica urinara, ochi.

.    Eridiarom, ulei de peste Lysi, Spirulina.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente