Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si ochiul vedereaGlaucom


Glaucomul se caracterizeaza prin cresterea tensiunii intraoculare avand ca urmare scaderea vederii si alterari ale fundului de ochi cu atrofiere de nerv optic. Apare la oameni trecuti de 40 ani. La glaucom, de cele mai multe ori ereditatea are un rol important. Conform teoriei yoghine, in cazul bolilor degenerative cum ar fi cataracta sau glaucomul, o cauza posibila poate fi sangele impur ce stagneaza in tesuturi. In caz ca rinichii nu functioneaza bine (deci nu filtreaza corespunzator sangele de reziduuri), tensiunea arteriala creste si simultan poate creste si tensiunea intraoculara, ducand la glaucom. Concomitent, pot aparea dureri reumatice. Un tratament prelungit cu gluco-corticosteroizi, chiar si la aplicarea pe piele, mucoase, pe suprafete mari, mai ales sub pansament ocluziv, poate fi generator de cataracta sau glaucom, diabet, ulcer, alergie, poate mobiliza calciul si fosforul, conducand astfel la osteoporoza, fracturi, sau poate afecta imunitatea.

Deci, glaucomul poate fi provocat si de proasta circulatie a unui sange impur. Sangele poate fi purificat atat prin regim alimentar, cat si prin exercitii fizice si oculare pentru aport de oxigen.

In mod normal, "corpul vitros" (o masa gelatinoasa situata intre cristalin si retina) continut in globul ocular asigura oxigenul si substantele nutritive necesare partilor din jurul ochiului si preia reziduurile, deci asigura purificarea ochiului. Congestia sangvina din interiorul vaselor ce iriga ochii afecteaza acest mecanism de purificare. Problema apare in camera anterioara a ochiului, chiar in spatele corneei, unde este secretat de catre niste ghemuri vasculare care alcatuiesc asa-zisele "procese ciliare", un fluid cunoscut sub denumirea de "umoarea apoasa". Glaucomul acut se produce cand umoarea apoasa nu mai circula in mod normal intre camera anterioara si cea posterioara a ochiului, adica umoarea apoasa nu poate parasi camera anterioara. Yoghinii atribuie aceasta congestiei sangvine din interiorul ochilor, datorita impurificarii sangelui. Umoarea apoasa continua sa fie produsa, dar are loc un blocaj de circulare a acesteia (deoarece prin acumularea de lichid umoral se inchide canalul de circulare). Ca urmare, presiunea intraoculara creste, producand durere.

Cresterea tensiunii intraoculare din diverse motive (o cauza importanta putand fi stresul) determina tulburari in circulatia vaselor din capilarele ce iriga retina, ducand la alterari ale acesteia si, concomitent, la scaderea vederii.

Se vor consuma produse pe baza de betacaroten, vitamina C, extrase de gingko biloba, care imbunatatesc circulatia cerebrala, suplimente nutritive: Optivital, Optilux, Eridiarom, Mirthillo. Sa se evite expunerile la radiatii: televizor, calculator etc.

Glaucomul acut apare brusc dimineata cu mari dureri orbitare si cefalee, scaderea pronuntata a vederii, lacrimare, ochi congestionati, pleoape edematiate, greturi si varsaturi.

Vederea se poate pierde definitiv daca nu se iau masuri imediate.

Glaucomul cronic simplu, mai des intalnit, este descoperit prin cresterea tensiunii oculare. Bolnavul are scaderi trecatoare de vedere, cefalee, vede cercuri colorate sau curcubeu in jurul surselor luminoase.

Se va evita oboseala, fumatul, cafeaua, stresul, preparatele cu atropina. Se va face consult medical
.    Ceai din amestecul: mesteacan, urzica, ventrilica, filimica (galbenele) si coada-calului, in parti egale. Se beau zilnic 2-3 cesti, in care se pune cate 1 lingurita de bitter suedez. Este mai bine daca plantele sunt proaspat culese.

.    Se consuma morcovi (sau 1 1 suc/zi), afine, ceapa, germeni de grau cu lactate. Exclus alcoolul.

.    Se face baie de sezut cu coada-calului. Rinichiul dereglat transmite presiunea ascendenta ochilor. Baile de coada-calului ajuta la retragerea presiunii din ochii afectati. Se macereaza 100 g planta in apa rece, noaptea. A doua zi se incalzeste, se filtreaza si se toarna in apa de baie. Durata baii: 20min. Inima sa fie in afara apei. Fara a se sterge corpul, se imbraca halatul si se transpira 1 h in pat.

.    Se fac bai de abur la ochi cu o infuzie foarte slaba de silur (1/2 lingurita planta/1 ceasca apa). Se recomanda si comprese pe ochi cu aceasta infuzie. Ceaiul sa fie de fiecare data proaspat (folosit o data). O inrautatire a bolilor de ochi dupa folosirea silurului inseamna o supradozare.

.    Masarea zonelor reflexe uretere - rinichi - suprarenale - vezica urinara, cap, ochi.

.    Bitter suedez.

.    Se pun in ochi picaturi de laptisor de matca, care ustura si daca nu poate fi suportat se poate lua laptisor de matca pe cale bucala, timp de 2 luni.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente