Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si ochiul vedereaHipermetropie

- este un viciu de refractie prin aceea ca razele luminoase paralele venite de la infinit (practic de la 5 m) se reunesc intr-un focar situat inapoia retinei deoarece se reduce axul anteroposterior al ochiului.


Se mai numeste "vedere lunga". Este incapacitatea de a vedea un punct apropiat sau unul departat, deci este mai grav decat miopia. La batranete, o persoana care nu vede bine de aproape si de la distanta poate sa sufere concomitent de miopie si de prezbitism, nicidecum de hipermetropie, fiind necesar controlul medical adecvat.

Cauza poate fi o diminuare a puterii de refractie a ochiului (ex. In cataracta - dupa extirparea cristalinului) sau prin micsorarea diametrului axului anteroposterior al ochiului (hipermetropia axiala). In hipermetropia axiala se considera ca fiecare milimetru de scurtare a axului anteroposterior al ochiului ar corespunde cu 3 dioptrii. Copilul care la nastere are un glob mic este hipermetrop. Datorita efortului de acomodare la citit, la lucrul de aproape, apar dureri de cap, disparitia literelor, inrosirea ochilor. La copii apare strabism convergent la unul din ochi, din cauza efortului la citit. Corectia hipermetropiei se face cu lentile con­vergente.

.    Masarea zonelor reflexe uretere - rinichi - vezica urinara, ochi.
.    Eridiarom, suc de morcov.

.    Seminte crude de floarea-soarelui, un pumn/zi.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente