Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si ochiul vedereaPrezbitism

- Stare instalata dupa 40-45 ani, constand in pierderea elasticitatii cristalinului cu diminuarea acomodarii.


Muschiul ciliar imbatraneste. Prezbitul simte nevoia sa tina obiectul de citit mai la distanta fata de normal, ochii obosesc in timpul cititului, pot aparea migrene sau vedere dubla. Uneori, dupa un timp de la citit, vederea se incetoseaza.

Datorita sclerozei si densificarii fiziologice a cristalinului ce apare cu varsta, acesta se acomodeaza greu la vederea obiectelor apropiate. Astfel, daca la 10 ani omul are o ampli­tudine acomodativa de 14 dioptrii, ea scade progresiv: la 50 de ani = 2,5D, la 60 de ani = 1D iar la 70 = 0D. Deoarece pentru a citi la distanta de 33 cm omul are nevoie de o amplitudine acomodativa de 3D, la 50 de ani fiind de 2,5D, el trebuie sa recurga la o lentila convergenta (+) care sa-i suplineasca lipsa acomodatiei. Cu cat inaintam in varsta corectarea cu lentile convexe trebuie sa fie mai mare. Seamana cu hipermetropia.

.    Infuzie de frunze de afin sau decoct de fructe, care se bea de 3 ori/zi.

.    Maceratul din cimisir, cu o mana de frunze si crengute (20-30 g) tocate, in 250 ml alcool de 90°, timp de 6 zile, in borcan de sticla legat cu celofan. Se strecoara si se ia o lingurite dimineata, pe nemancate.

. Decoct din radacina rasa de telina, 10%. Se tamponeaza usor sau se picura cateva picaturi in ochi.

.    Decoct de pelin, cu 50 g varfuri/1 1 apa - se filtreza bine si se fac spalaturi oculare; decoct de radacini de nalba (30 g radacini/1 1 apa, 10 min., apoi se filtreaza - se spala ochii de 2 ori/zi).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente