Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si ochiul vedereaUrcior la ochi (orgelet)

- este o inflamatie a glandelor pilo-sebacee a pleoapelor, provocata de stafilococi. Apare intai o jena, apoi durere a pleoapei cu tumefiere (umflare) si roseata. Dupa cateva zile apare un punct galben in apropierea marginii libere a pleoapei, unde este tumefiata. Pustula se va sparge cu evacuare de puroi. Acum durerea inceteaza, dispare tumefactia.


Se aplica comprese umede calde sau reci, instilatii cu solutii antiseptice in sacul conjunctiva!.


.    Intai compresa rece stoarsa bine cu infuzie de musetel (atentie! sa nu intre infuzia in ochi, deoarece irita rau ochiul), apoi calde cu infuzie de patlagina sau soc.

.    Tampoane cu bitter suedez si 30% miere cu apa distilata - picaturi puse in ochi (cate 3 picaturi) de 2 ori/zi.

.    Silur (comprese cu infuzie).

.    Masarea zonei reflexe*a ochiului corespunzator, a punctelor limfatice.

.    Ulei de ricin - 2-3 zile - se unge locul.

.    Decoct de radacina si seminte de brusture - se bea 1/2 l/zi.

.    Cataplasme cu ceai negru pus in tifon - se uda cu apa calda si se pune pe pleoapa.

.    Comprese cu ceai de galbenele sau frunze de salata oparite.

.    Pentru colectare rapida se pun timp de 15 min. comprese cu infuzie de seminte macinate de in (1 lingura/1 cana apa).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente