Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sistemul nervos



Ameteala si tulburari de echilibru - Ameteala


Ameteala este o senzatie subiectiva, data de multe ori de boli ale labirintului (urechii), ce se manifesta prin tulburari vestibulare (rotirea obiectelor sau a corpului, greata, voma). Poate fi fiziologica (la schimbarea brusca a pozitiei, la rotirea ochilor dupa obiecte, la privirea de la mare altitudine) sau patologica (in leziuni ale urechii interne: otite, labirintide, hipertensiune, tumori cerebrale, epilepsie, spondiloza cervicala, intoxicatii (alcool, tutun), diabet, uremie, menopauza, indigestii, constipatie etc.

.    Ceai de anason, aburi cu levantica, esenta de menta (se inghit cateva picaturi - stimuleaza inima si sistemul nervos).

.    Masarea zonei reflexe de echilibru vestibular. Masarea zonei reflexe a hipofizei, rinichi -uretere, uter (tulburari menstruale).

.    In caz de lesin, masarea zonei reflexe a inimii si suprarenalelor.

.    In caz de rau de mare, rau de transport: masarea punctului de echilibru.

Echilibru
Tulburarile de echilibru apar in cazul leziunilor formatiunilor sensibilitatii profunde. Nu se poate face coordonarea armonioasa a miscarilor in membrele inferioare. Bolnavul merge cu picioarele departate si cade pe o parte (in leziunile vestibulare deviaza pe partea lezata) si in leziunile creierului mic mersul este nesigur, al omului beat (alcoolul afecteaza in special creierul mic). Tratamentul va fi corespunzator bolii in care apare tulburarea de echilibru.

.    Masarea zonei reflexe de echilibru: vestibularium. Se va purta incaltaminte larga.

Vertijuri
.    Se consuma: marar, portocala.

.    Se ia ulei de levantica.

.    Se va bea suc de:

- morcov + sfecla + castravete.

.    "Taga Man", produs de compania Glaxo-SmithKline-Europharm. Contine Gingko biloba si polen.

.    "Emetin", produs de Laboratoarele Medica din Romania.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente