Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sistemul nervos

Paralizie si pareze ale nervilor periferici

- Infectii, ruperi de vase sangvine sau astuparea lor, tumori, lovituri cu distrugeri de substanta nervoasa. Exista paralizii functionale sau isterice, ce se vindeca prin sugestie. Sunt necesare vitaminele B, E.


.    Se consuma varza, hrean, argila, drojdie de bere.

.    Decoct de ghiocei: 1 lingurita bulbi, flori si frunze la o cana de apa. Se bea o cana/zi, se pot face si bai cu 50-100 g la 3-4 1 apa - zilnic o baie.


.    Dumbravnic (Melittis melissophiyllum L) - infuzie - 1-2 lingurite/cana, se beau 2 cani/zi. Se fac bai cu decoct din 150 - 200 g planta/3-4 1 apa; infuzie de levantica - se bea si se fac bai; idem pelin, salvie.

.    Iarba-grasa: decoct din 100 g frunze pentru comprese calde pe regiunea paralizata - de 2 ori/zi. Bai cu decoct 150-200 g/2-3 1 apa.

.    Macris marunt: infuzie de frunze - 2 cani/zi; decoct cu 100-200 g frunze pentru o baie, la 37-38 °C.

.    Deditel - 1 cana/zi si comprese, ciubotica-cucului.

.    Macerat de floarea-pastelui cu o mana planta/l 1 otet. Se pune o compresa pe partea bolnava 5-10 min. E vezicanta si revulsiva, energica.

.    Impachetari cu parafina, 50-60 °C, 20 min.

.    Cataplasme reci sau caldute cu argila sau varza - de 2 ori/zi. Cea de seara se tine toata noaptea.

.    15-30 g hrean dat pe razatoare/1 1 apa; se fierb 5 min. - se macereaza 12 h. Se beau 2 cani/zi, intre mese.

.    in general, in paralizii, se vor bea urmatoarele sucuri de:

- morcov + sfecla + spanac;

- morcov + telina + patrunjel;

- morcov + sfecla + castravete;

- telina.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate

HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente