Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sistemul nervosParalizia


Paralizia este un simptom neurologic constand in imposibilitatea de a executa o miscare. Dupa provenienta, sunt 3 tipuri de paralizii:

1.   Paralizia data de lezarea celulei nervoase motorii din maduva spinarii. Paralizia va fi limitata la muschii inervati de acel etaj al maduvei.

2.   Paralizia data de lezarea fasciculului piramidal din scoarta cerebrala. Poate fi pe jumatate din corp (hemiplegie), fiind afectata miscarea voluntara. Miscarile reflexe (retragerea piciorului intepat) sunt bune.

3.   Paralizia data de alterarea functionala a unor nervi. De exemplu, inhibitia unor centri motori (in isterii) care la un excitant electric cedeaza.

Paraliziile pot fi dupa localizare, partiale (hemiplegii - pe 1/2 corp); paraplegii (partea inferioara a corpului); monoplegii (a unui singur membru). Este insotita de o intarire (rigiditate) a muschilor nefunctionali, dureroasa sau nu si duce la atrofie musculara. In caz de paralizie faciala, se aplica pe obraz o compresa calda cu otet de hrean. Se tine 10-15 min. Incercand sa mentinem o usoara caldura locala (de exemplu, cu o sticla cu apa calda). Se repeta de 2 ori/zi. Otetul de hrean se obtine prin macerarea hreanului ras in otet de mere cu miere, timp de 2 saptamani. Se foloseste si contra seboreei.

Paralizia generala progresiva este o boala care se datoreste localizarii sifilisului mai ales in scoarta cerebrala a lobilor frontali. De aceea, predomina tulburarile psihice (dementa) care merge pana la nebunie si moarte. Analiza RBW pozitiva va confirma originea sifilitica.

Mai apar tremuraturi, pareze, rigiditate pupilara la lumina, paralizii. In acest caz tratamentul se va face sub control medical
.    In special in paralizia infantila (poliomielita) se vor bea sucuri de:

- morcov + sfecla + spanac;

- morcov + telina + patrunjel;

- morcov + sfecla + laptuca + gulie;

- morcov;

- morcov + telina + spanac.

.    Arnica actioneaza asupra sistemului nervos central si a celui circulator. Tinctura de amica este recomandata in cure de lunga durata. Se ia cate 1 lingurita de 2 ori/zi. Tratamentul trebuie facut sub supraveghere deoarece arnica este cam toxica.

.    In medicina populara se recomanda un tratament cu macerat de 3 fiere de animal: vitel, vita sau porc, in 1/2 1 de petrol. Se fac ungeri pe locurile afectate.

.    Spirulina ajuta in refacerea muschilor.

.    Masaj usor pe spate, in special pe coloana vertebrala, cu un echivalent al "uleiului lui Osiris" folosit de vechii egipteni: 20 ml ulei de rozmarin, 20 ml ulei de maghiran, 20 ml ulei de cimbru, 50 ml alcool camforat. Se amesteca ingredientele intr-o sticluta de culoare inchisa care se inchide bine.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente