Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sistemul nervosNeuropatiile si polineuropatiile


In luna aprilie/2000, la TV s-a anuntat inca un succes in lupta cu boala. In Maryland - SUA, "Celera Genomics" care face parte din "PE Corporation", a facut studii genetice, astfel ca fiecarui bebelus la nastere i se va putea face harta ADN si se va putea sti cu exactitate ce defectiuni genetice are. Cunoscand cauza se va putea afla tratamentul multor boli astazi m3r7917mk35xyd necunoscute. Pentru medicina, aceasta este una dintre cele mai mari descoperiri. Foarte multe boli ca diabetul, cancerul, neuropatiile isi au radacina la nivel genetic. Vestea a fost confirmata studiind datele de pe Internet. "Celera Genomics" a completat fazele secventiale ale genomului la persoane si acum va incepe sa asambleze fragmentele secventiale ale genomului in ordinea corecta, bazandu-se pe dezvoltarea computeriala. Se va lua spre studiu material genetic de la barbati si femei de etnii diferite de pe pamant. Pentru aceasta, Celera care a terminat fazele secventiale ale genomului si a pornit sa-1 asambleze, va imbunatati segmen­tarea pentru SNP (single nucleotide polimorphisms) diferit. SNP-urile sunt singurele stiute sa determine pentru oameni diferiti susceptibilitatea la boli si posibilitatea de a combate bolile.

In primavara anului 2001, Celera completa secventele umane SNP. Pana acum, un model important pentru biologia umana a fost scindarea si asamblarea genomului de Drosophila melanogaster (musca) care s-a realizat corect. S-au studiat si au comparat genoamele de la soarece, Drosophila si om.


Grupul "Celera Genomics" isi are sediul in Rockville, MD.
Iata o afirmatie a acestor cercetatori care confirma faptul ca folosind o alimentatie sanatoasa, echilibrata ne putem gasi vindecarea prin lupta propriului organism.

Harta genomului uman supranumita si "Cartea vietii" a creat rivalitate intre "Celera Genomics" si o filiala a proiectului public International (Human Genome Project - HGP), Wellcome Trust din Marea Britanie (Japonezii alaturi de alte 17 tari au descifrat harta genetica in proportie de 85%). Ideal ar fi ca "Celera Genomics" si HGP sa-si uneasca eforturile in rezolvarea acestor cercetari prin manipularea pieselor de ADN (ca la un joc puzzle urias) pentru a invata limbajul in care Dumnezeu a creat viata. Cum neuropatiile au rezolvarea in harta genetica care ne ofera intelegerea profunda a activitatii organismului la nivel molecular, functie de individ, sper ca acestea sa nu fie luate pe plan secund in cercetare si in scurt timp fiecare bolnav sa poata urma o cura individualizata de tratament.

In acest sens, am introdus in site detalii despre celula umana, ADN, pentru a avea notiunile sumare despre ceea ce va fi stiinta viitorului. Pe buna dreptate, harta genomului uman este cea mai mare realizare din istoria medicinei.

Neuropatiile periferice sunt boli neuromusculare. Exista doua categorii de neuropatii periferice, dupa cauza care le-a produs:

1.   Neuropatii periferice dobandite din cauze diferite: alcool, deficit de vitamina B, boli tiroidiene, diabet, infectii HIV, neuro-sifilis, neoplasm si intoxicatii cu metale.

2.   Neuropatii periferice ereditare, avand antecedente genetice.

Cateva neuropatii periferice cu cauze genetice sunt vindecabile spre deosebire de neuropatiile ereditare care nu sunt vindecabile. De cativa ani, in strainatate, studiile au evoluat, fiind localizate mai multe gene si identificate anumite proteine responsabile.

Neuropatia periferica este o perturbare functionala a nervilor periferici fara referire la etiologia sau patogenia care a determinat leziunea. De multe ori, originea lor ramane obscura.

Nevritele au origine inflamatorie.

Dupa etiologie exista in general: neuropatii traumatice, toxice, infectioase, metabolice, degenerative vasculare, congenitale si neoplazice. Gama lor este foarte larga. in general, neuropatiile au o cauza comuna, nervii nemaifunctionand deoarece au fost temporar lipsiti de oxigen (hypoxia).

Pentru a fi pe intelesul tuturor, am cautat pe parcurs sa explicitez o serie de termeni medicali de care ne-am lovit si noi.


Cum se produce boala ?
Mesajele de la celulele creierului sunt transmise spre celulele coloanei vertebrale, numite celulele coarnelor anterioare. Mesajele trec apoi de-a lungul fibrelor nervoase care alcatuiesc nervii periferici, in final atingand muschii injonctiuni mioneuronale (jonctiune nervi-muschi). Tulburarile neuromusculare pot apare la celulele cornului anterior, in nervii periferici, la jonctiunea mioneuronala sau in fibrele musculare. De aici, diferitele tipuri de neuropatii. in neuropatiile periferice necazul este in nervii periferici.


Scleroza multipla (MS) si boala Charcot-Marie-Tooth (CMT) sunt boli diferite, desi atat forma CMTl cat si MS atrag demielinizarea nervilor. Nervii periferici sunt afectati la boala Charcot-Marie-Tooth, in timp ce nervii centrali si creierul sunt afectati de scleroza multipla. Neuropatiile se incadreaza in 2 grupe : neuropatii autonome senzoriale si motorii. Functiile motorii sunt miscarile voluntare ale muschilor. Functiile autonome sunt acelea pe care noi nu le putem controla de obicei, cum ar fi: presiunea sangelui, ritmul cardiac, transpiratia si paloarea sau inrosirea pielii. In neuropatiile periferice, cele mai notabile dereglari ale functiilor autonome sunt cele ale aspectului pielii, cum ar fi rece si paloarea in partile afectate. Cele mai afectate sunt membrele si coloana vertebrala. Palmele si bratele, talpile si gleznele sunt mai afectate decat partea de sus a bratelor, umerii, coapsele si soldurile. Partile terminale ale membrelor sunt numite "distale", cele din apropiere de trup sunt numite "proximale", astfel ca neuropatiile periferice afecteaza structura si functiile distale mai mult decat pe cele proximale. Cand sunt implicati si muschii proximali, este mai grav, putand fi necesara folosirea scaunului cu rotile. Dar acestea sunt cazuri foarte rare.

Diagnosticul se pune prin incadrare in leziunea nervului periferic cu deficit motor, diminuare sau abolire reflexe osteotendinoase, tulburari ale sensibilitatii subiective si obiective, semne de disfunctie vegetativa si modificari electromiografice (ale vitezei de conducere motorii si senzitive si ale amplitudinii, duratei si complexitatii potentialelor unitatilor motorii).

Nervii sunt alcatuiti din fibre nervoase (dendrite + axoni). Teaca de mielina este o substanta de natura lipidica, care izoleaza neurofibrilele din interiorul fibrei nervoase, oprind astfel trimiterea influxului nervos de la o fibra la alta. Mielina joaca rolul izolatorului la sarma de curent electric. Fibrele mielinizate sunt mai bune conducatoare de impuls nervos decat cele nemielinizate. Neurofibrilele sunt formatiuni proteice filiforme prin care influxul nervos, unda de polarizatie trec in lungul celulei si intra in axon. Substantele proteice sunt globuline, anticorpi care feresc celulele nervoase de actiunea unor antigeni. Sunt 14-18 miliarde de celule nervoase in toate centrele sistemului nervos. O celula poate primi 100 butoni axonici de la alte celule, din o suta de surse de informatie. Numarul legaturilor posibile este de IO35, ceea ce este enorm. Aici este diferenta dintre om si computer, prin care numarul legaturilor posibile e maxim.
Acetilcolina, principala substanta neurotransmitatoare la nivel sinaptic (locul de intalnire a doi sau mai multi neuroni) este elaborata si eliberata de terminatiunea axonului. Ca urmare, influxul nervos nu poate trece decat de la axon la dendrit in celula. Celula contine printre altele cromozomi constituiti din ADN (acid dezoxiribonucleic) care poarta in structura lui informatia genetica a celulei-matrice de pe care se copiaza apoi ARN (acid ribonucleic).

Pe lanturile de ARN se insira aminoacizii (partile ce alcatuiesc proteinele) intr-o anumita succesiune ce formeaza "codul genetic" specific celulei.

Memoria corpului este inregistrata in citoplasma celulelor. Un doctor renumit spunea ca pentru a o sterge este necesara intensificarea proceselor de schimb. In aceste cazuri sunt folositoare munca, comunicarea cu natura si cu oamenii buni. Aici, la nivel cromozomic, presupun ca se afla cheia cercetarilor in boala Charcot Marie Tooth.

Sper ca in viitorul cat mai apropiat, aceasta enigma sa fie rezolvata si sa se afle si solutiile de remediere a dezordinii genetice care a provocat boala.


Fibrele nervului periferic sunt :
1. Fibre motorii formate din axonii neuronilor motori periferici din cornul anterior care trec in radacina anterioara si prin nervul periferic ajung la muschii scheletici.

2. Fibre senzitive: dendrite ale neuronilor in ganglionii rahidieni.

3. Fibre vegetative simpatice provenind din segmentele toracice si lombare distribuite viscerelor, vaselor, gonadelor si zonelor parasimpatice: din segmentele sacrate si distribuite viscerelor pelvine si abdominale inferioare.


Leziuni ale nervului periferic la urmatoarele nivele :

1.   Leziunea radacinii anterioare diferita de cea a cornului anterior, fara fasciculatii. Modificarile vegetative sunt: schimbarea culorii si temperaturii pielii si diminuarea transpiratiei sau a umiditatii pielii.

2.   Combinatie a semnelor motorii, senzitive si vegetative - predomina deficitul motor.

3.   Leziunea radacinii, apar dureri radiculare, mai ales la efort, tuse etc.

4.   Leziunea ganglionului rahidian: dureri radiculare ce intereseaza dermatoame. Apare zona zoster cand e eruptie cutanata.

5.   Leziunea portiunii extrameningeale a radacinii. Apar dureri radiculare, scolioza, contractura paravertebrala. Tulburarile motorii si lichidiene sunt absente dar sunt modificarii discartrozice.

.    Contra refractiilor tendoanelor sunt bune baile de "boz".

.    Tratament cu ciuperca "Kombucha" ;

.    Reflexoterapie si masaj cu aparat electric.

.    Pentru refacerea sistemului nervos si apoi a muschilor, sa se ia coenzima Q10 (3 tablete/zi), drojdie de bere cat o nuca dimineata pe stomacul gol, ceai de macese sau catina - 3 cesti/zi.

.    Sa se faca masaj pe coloana apasand intre vertebre de 2 ori. Masajul se va face de catre o persoana compatibila energetic. Si mai bine este sa se faca cu tinctura din planta numita coada-soricelului. Este indicat si masajul general sau cel putin masaj pe picioare (in special pe talpi).

.    In caz de afectiuni ale nervilor periferici si dureri musculare, se indica bai generale calde cu extract complet de flori de fan (combinare macerat si decoct, 7-10 maini cu flori/5 1 apa) timp de 30 min., de 2-3 ori/saptamana. Regleaza activitatea sistemului nervos central, stimuleaza nervii periferici, elimina durerile musculare, ajutand astfel in pareze, nevralgii si mialgii.

.    "Benfotiamin" poate fi considerat supliment nutritiv. Aceasta substanta este un component al tiaminei, ce la randul ei face parte din structura vitaminei B,. Pentru a-i mari efectul se ia impreuna cu usturoi sau alte plante din familia Allium, de ex. ceapa, praz etc. Tratamentul este mai eficient daca se combina cu bai de picioare folosind aparatul numit ReBuilder medical.. Fiind scump, se poate inlocui cu un vas cu apa fierbinte in care se adauga praf de magneziu. Se scufunda talpile cel putin 1 h, avand grija ca apa sa fie mereu fierbinte. Sa se ia si Bio-Biloba. Combinat cu reflexoterapia si acupunctura se va imbunatati functia conductiva a nervului, regenerandu-1.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente