Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sistemul nervosEpilepsie


Este un sindrom de suferinta cerebrala care se manifesta prin criza epileptica. La geneza stau doi factori: predispozitia convulsivanta si existenta unei leziuni cerebrale anatomice sau biochimice. Se intalnesc 4-10 cazuri la mia de locuitori. Varsta de aparitie este in copilarie.

Cauzele pot fi:


1.   Perinatale:
a)  Infectii materne (rubeola, toxoplasmoza), intoxicatii, tulburari metabolice (diabet), traumatisme materne, incercari de avort, icter nuclear prin incompatibilitate de Rh etc.

b) Factori natali: traumatisme obstetricale - aplicari de forceps cu contuzii, hematoame, expulzii brutale, travaliu prelungit cu anoxii cerebrale fetale, strangulare prin cordon ombilical etc.

c)  Factori postnatali imediati: infectii meningo-cerebrale, malformatii cranio-cerebrale.

2.   Traumatisme cranio-cerebrale in 15-20% din cazuri.

Crizele precoce apar dupa impact (minute sau saptamani), iar cele tardive apar la 6 luni
- 3 ani de la traumatism.

3.   Tumorile cerebrale: 7-12% din cazuri, prin accidente vasculare cerebrale apar dupa 40-50 de ani.

4.   Neuroinfectii si parazitoze cerebrale sau boli degenerative.

Procesul epileptic este un defect tranzitoriu de control al descarcarilor neuronale. Au loc pierderi de constienta, convulsii, uneori manifestari senzoriale: halucinatii vizuale, auditive, vestibulare, manifestari vegetative (cefalee, tahicardie), manifestari psihice emotionale care anunta criza.

Accesul convulsiv instalat prin pierdere de cunostinta si cadere, este insotit de contractura intensa ce debuteaza prin strigat cauzat de spasme ale muschilor respiratori si glotici, apoi ridicarea membrelor superioare, intinderea corpului, cu capul pe spate sau lateral, cianoza, tahicardie, hipersalivatie.

Contracturi abdominale cu evacuare de urina si materii fecale. Faza aceasta dureaza 10-30 secunde. Contractiile bruste, sincrone scad iar dupa 40-80 secunde. Apare respiratia prin inspiratii zgomotoase, profunde. In timpul accesului reflexele sunt abolite. Dupa faza postcritica, de coma, bolnavul trece in somn linistit. Se trezeste uneori cu stare confuza, dureri de cap, depresie, alteori halucinatii, violenta.

Se va face electroencefalograma care va arata anomalii cu unde lente si varfuri de amplitudine. Medicul poate face stimularea cerebelului cu electrozi.

Unii medici au vindecat epilepsia prin bioterapie.

.    Infuzie de frasinel, sovarf, sunatoare, arnica, levantica, narcisa (1-2 flori/1 pahar), dragaica, tintaura, decoct de angelica, radacini de bujor.

.    Esenta de alun.

.    Argila (1 lingurita cu 1/2 pahar apa - se bea dimineata timp de 20 zile). .    Suc de varza (2 pahare/zi).

.    Se amesteca ulei de masline cu ceara si fagure de albine topite. Se unge cu preparatul o bucata de panza si se aplica sub forma de compresa pe coloana vertebrala.

.    Se fac bai cu decoct de fan.

.    Masarea punctelor reflexogene: cap, puncte limfatice.

.    Se fac cure de 6 saptamani cu vasc luat sub forma de macerat: 2 cani/zi, dimineata si seara. La copii intre 3 si 10 ani se reduce doza la 1/3, iar la cei de 10-14 ani se va reduce la 1/2. In popor, maceratia se face in apa sfintita.

.    Se beau zilnic 3 cani de macerat de flori de sanziene galbene (dragaica) care pot fi asociate cu sovarf (1 1 apa cu 4-6 linguri pulbere de planta - se lasa 8 h). Se iau pe stomacul gol.

.    Se vor bea sucuri de:

- morcov + sfecla + spanac;

-  spanac;

- morcov + telina + spanac;

- morcov + sfecla + castravete;

- morcov + telina + patrunjel.

.    Radacina de obligeana (macerat la rece 12 h, apoi incalzita usor si bauta treptat) este anticonvulsiva. Dupa tehnica Ayurveda, ea actioneaza asupra creierului, contribuind la largirea si clarificarea constientului.

.    Ajuta planta branca-ursului (denumita ginseng romanesc) - pentru copil prescolar, se ia cate un varf de cutit de pulbere, de 4 ori/zi, cu ceai de sunatoare sau de busuioc. La copilul de varsta scolara, se administreaza cate 2 lingurite de pulbere/zi cu suc de morcovi. Tratamentul este de lunga durata.

.    Tratamentul cu produsele tibetane naturiste : Calciu cu lecitina si Biozinc administrat in prima luna, apoi Ican si Veican in urmatoarele 1-5 luni.

.    Sa se administreze apilarnil.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente