Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si sistemul nervosPoliomielita, Paralizia infantila (boala Heine-Medin)


- Este o boala acuta transmisibila, determinata de virusul poliomielitic din grupul enterovirusuri ce se gaseste in oro--faringe si tractul intestinal. in prezent, a scazut incidenta imbolnavirilor, prin vaccinari. Prin exceptie, boala poate aparea la copii. Initial, apare un stadiu digestiv de boala apoi virusul poate invada sistemul nervos, patrunde si se multiplica in neuronii motori inainte cu cateva zile de deficitul motor. Apare contractura musculara si tulburari grave circulatorii prin leziuni capilare ce produc edem in sistemul nervos central si hemoragii digestive.


Debutul este cu febra mare, cu catar respirator 2-4 zile, apoi normalizarea temperaturii 2-4 zile si ulterior o crestere mare a temperaturii. Semne neurologice: cefalee, nevralgii, fasciculatii, modificari de tonus muscular, hipertonie urmata de hipotonie musculara, dimi­nuarea reflexelor, pareze abdominale, sindrom meningian. Deficitul motor este de tip neuromotor periferic cu amiotrofii, tulburari de coordonare, muschi afectati asimetric cu tulburari vegetative. Pot fi tulburari de deglutitie, de respiratie, faciale si oculare.

Diagnosticul se pune de catre medic prin aflarea virusului si titrarea lui din fecale, spalaturi nazofaringiene si lichid cefalo-rahidian (LCR) etc. Se va diferentia diagnosticul de alte neuroinfectii prin enterovirusuri, encefalite, de tromboflebita cerebrala, de abcesul cerebral, de poliradiculonevrita. in formele neparalitice se combate durerea, contracturile prin impachetari umede calde, vitamine si vasodilatatoare. In formele paralitice se practica fizioterapie, gimnastica, tratament ortopedic pentru a reface deformarile articulare si retractiile tendinoase.
Vitamine si saruri minerale necesare : E, B, Cu-Au-Ag.

.    Bai cu sare, cu rozmarin la 37 °C timp de 20 min. - 21 bai (combat tulburarile vaso -spastice).

.    Masaj al regiunilor afectate, zilnic, 20 min., sau cu aparatul de electromasaj, cate 10 min. zilnic.

.    Impachetari cu comprese fierbinti (45-50 °C), 30 min. - 2-3/zi. " Propolis.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente