Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile glandelorAnorexia

- este lipsa poftei de mancare


Poate fi provocata de infectii, alimentatie unilaterala, ereditate, emotii, stres, mese neregulate. Medicul american Mankis a propus folosirea Zn, Cu, Ni si a altor elemente metalice care cresc pofta de mancare. Sunt necesare o masa apetisanta, gimnastica, miscare, masaj, alimente bogate in minerale. Copiii nu vor fi fortati sa manance.

Senzatia de satul este favorizata de diminuarea secretiilor digestive, atrofierea epiteliului si a musculaturii tractului intestinal.


Scaderea poftei de mancare se poate datora unor metaboliti cum ar fi: lactatul, peptidele, serotonina, oligonucleotidele, care inhiba centrul foamei din hipotalamus.

Pentru pofta de mancare si intoxicatii alimentare, se va bea ceai de flori si frunze de maces, eventual si cateva fire de cimbrisor. Se bea un litru de ceai pe zi, cate o cana cu jumatate de ora inainte de masa. Sa se tina seama ca florile proaspete de maces sunt laxative in timp ce florile uscate sunt antiseptice si astringente, oprind diareea. Ceaiul de flori se face astfel: 1/2 mana cu flori proaspete sau 2 lingurite cu flori uscate se lasa in apa cat sa le acopere, timp de 2-3 h. Se strecoara (maceratul nu se arunca) si se oparesc cu o cana cu apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 20 min. Se strecoara si se amesteca cu maceratul.

.    Infuzie, decoct, sirop sau tinctura din: 1/2 lingurite radacini de ghintura/1 cana apa; tintaura; lichen de piatra + isop; coriandru, anason, fenicul, maghiran; ceai tonic (Plafar); macerat de obligeana (6 inghitituri/zi); ceai de nuc, 1 cana repartizata in 3, inainte de masa.

. Ceai tonic aperitiv: radacini de ghintura + rizomi de obligeana + tintaura + schinel + pelin (tonic amare) + macese (vitaminizante) + coriandru (aromatizant). Infuzie din 1 lingurita/cana - se beau 2 cani/zi, cu 1/2 h inaintea meselor principale. .    Baie de cimbrisor sau cimbru, cu 50 g planta (regiunea inimii nu trebuie acoperita de apa). Se face cel putin 1 data/luna, intarind si sistemul imunitar.

.    Baile cu chimen sunt recomandate in ameliorarea starii de sanatate a intregului organism. Pentru o cada este nevoie de un kilogram de chimen care se fierbe.

.    O cana de ceai de urzici zilnic, sorbita inghititura cu inghititura.

.    Masarea zonelor reflectogene: stomac - intestin - tiroida.

.    Apilarnilul da energie.

.    Produsul LIV 52.

.    "Bon Appetit", produs de Laboratoarele Medica, contine ghimbir, sulfat de Zn, catina, ou de prepelita atomizat. Recomandat in stimularea poftei de mancare si avitaminoze.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente