Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile glandelorPancreas


Este o glanda situata sub stomac, de forma alungita, cu o greutate de circa 70 g. Are atat o secretie externa (exocrina) necesara digestiei, cat si o secretie interna (endocrina) necesare in reglajul glicemiei.

Secretia externa numita si suc pancreatic, se varsa in intestinul subtire. Actiunea lui influenteaza in special substantele adipoase. Este bogat in enzime: amilaza (care transforma glucidele in glucoza), maltaza (maltoza in glucoza), tripsina (care scoate aminoacizii pe rand din protide, peptide), lipaza (grasimile cu acizi grasi si glicerina), carbonati si bicarbonati de Na, care dau alcalinitatea sucului pancreatic.

Secretia interna este insulina, care regleaza cantitatea de zahar din sange, retinand surplusul de glucoza sub forma de glicogen, la nivelul ficatului. Lipsa insulinei duce la o boala foarte grava, numita diabet zaharat.
Pancreasul secreta enzime vitale pentru organism. In caz ca se consuma multe alimente prelucrate industrial, se solicita dirijarea unui numar mare de enzime in stomac si intestin. In felul acesta este compromisa imunitatea, prin scaderea aportului enzimatic al functiilor imunitare. Enzimele au multiple roluri: de rupere a alimentelor in bucati mai mici; determina lantul reactiilor chimice care duc la nutrienti; sinteza unor substante; determina aglomerarea de atomi in molecule etc.

Cand pancreasul este bolnav, acesta devine ca o "bomba atomica" pentru organism. Splina isi dubleaza volumul si doare. La ecografie nu se observa ca pancreasul este bolnav. Tumoarea la pancreas este foarte periculoasa deoarece nu prea se vindeca.

Bolile pancreasului sunt:

.    Pancreatitele acute - cu dureri in epigastru, cu umflarea de abdomen (abdomen acut) datorita inflamatiei cailor biliare sau alcoolismului. Daca se blocheaza motricea intestinala, trebuie operatie.

- hemoragice, aparute la persoane obeze in urma unui pranz abundent (poate duce la moarte) sau care apar in urma bolilor infectioase (oreion).

.    Pancreatita cronica este provocata de o obstructie partiala a canalului Wirsung (calculi, sarcoame), cu fecale albe si grasoase, cu resturi nedigerate de carne, cu diaree etc.

.    Tumori pancreatice: cancer, sifilis, TBC etc.

.    Diabetul zaharat caracterizat prin neputinta organismului de a utiliza zaharul (glucidele), ceea ce duce la cresterea zaharului din sange care este eliminat prin urina (glicozurie). Rolul principal in metabolismul (intrebuintarea) glucidelor il are hormonul pancreasului numit insulina.

.    Tratamentul cu argila regleaza pancreasul.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente