Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile glandelorGlanda pituitara sau hipofizara


Controleaza si sustine activitatea tuturor glandelor endocrine. De aici mai are denumirea de "creier endocrin", fiind un adevarat dirijor al orchestrei endocrine. Este o mica glanda (0,5 g) asezata la baza creierului, cu 2 lobi, anterior si posterior (de origine nervoasa).

Hormonul ei determina: marimea corpului (talia), gradul de inteligenta, controlul functiilor sexuale.

Influenteaza tensiunea sangelui, eliminarea apei pe cale renala etc. Un deficit de hormoni in perioada copilariei duce la piticism, iar un exces duce la gigantism. Daca acest exces apare la adulti, vor creste extremitatile: degetele, urechile, nasul, mandibula, limba. Boala (acromegalie) poate duce la moarte.

Hormonii secretati de portiunea anterioara a hipofizei stimuleaza secretia de foliculina a ovarelor si astfel rezolva si anomaliile ciclului menstrual.

Controlul fluxului sangvin descopera otravurile din sange si atentioneaza sistemul de aparare. In caz de urgenta, va interveni tiroida care va dirija toxinele spre piele, spre membranele mucoase si seroase iar suprarenalele spre rinichi si intestine. Astfel, la bronsita, eliminarea toxinelor se face prin membrana mucoasa a bronhiilor, aparand tusea.

In caz de toxemie, glanda tiroida este superactivata si apare gusa exoftalmica etc. Materiile toxice pot fi arse si prin hiperoxidare in ficat, fiind provocata de febra.

.    Un remediu in acest sens este infuzia de frunze de morcov (Daucus caroten), care contine pigmenti porfirinici. Se pune un pumn de frunze de morcov in 500 ml apa. Se bea treptat, pe parcursul zilei.

.    Extract alcoolic din seminte de anason din care se iau 20 picaturi/zi. Anetolul din semintele de anason (Pimpinella anisum) stimuleaza hipofiza.

.    Salata sau infuzie de frunze de lucerna (Medicago sativa). Cumestrolul din frunzele verzi de lucerna are efect estrogenic.

.    Semintele de urzica contin estrogeni. Se pot fierbe seminte in vin (1 lingura/500 ml vin rosu). Se consuma esalonat.

.    Ceai de galbenele, lemn-dulce si ginseng.

.    Pentru insuficienta estrogenica (hormon foliculina) sau ciclu neregulat, ejaculare precoce, infertilitate, firma BIONET din Ungaria recomanda ceaiul de "Lacuma Dragonului"

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente