Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile glandelorSlabire

- se datoreste insuficientei ratiei calorice. Pierderea greutatii duce la denutritie in care necesarul de proteine si de energie nu este acoperit de alimentatia zilnica. Catabolismul predomina asupra anabolismului (asimilatiei). Se instaleaza treptat. Cauza poate fi lipsa de alimente sau anorexia nervoasa care este ca urmare a dezechilibrului in functia centrilor nervosi de la baza creierului care regleaza pofta de mancare. Denutritia mai poate sa apara in urma unei boli care consuma multa energie sau care impiedica consumul, digestia sau utilizarea hranei (boli digestive). Alcoolul duce la degradarea protidelor din tesuturi, la pierderea caloriilor, la leziuni ale tubului digestiv care duce la denutritie desi in exteriorul organismului, se arde alcoolul si da calorii care dau o energie neinsemnata fata de distrugerile provocate. Afectiunile gurii duc la o masticatie insuficienta, iar afectiunile digestive scad eficienta digestiei.


Bolile metabolice (diabet, de ficat) impiedica extragerea totala din hrana a energiei. In bolile tiroidei, metabolismul bazai creste (datorita functiei exagerate a tiroidei) si se pierd calorii care duc la scaderea greutatii. La fel in febre prelungite. Calitatea alimentatiei este importanta. Exista o denutritie azotata datorata deficitului de protide (azotul este elementul principal al protidelor), in special de origine animala, de aceea se va consuma zilnic 1/2 1 lapte (ideal de capra) care contine albumine de calitate, eliminand astfel dezechilibrul azotat.

In alimentatie se va tine cont si de recomandarile de la obezitate, slabirea fiind inversul obezitatii.

.    Radacini de obligeana - 1 lingura de planta intr-o cana de apa rece, se lasa sa stea peste noapte. A doua zi se incalzeste usor, se strecoara. Se bea inainte sau dupa fiecare masa, cate 2 inghitituri. Se beau 6 inghitituri/zi (max. 1 cana/zi).

.    Baie cu 200 g planta de obligeana/5 1 apa rece - se lasa 12 h. Se incalzeste a doua zi si se pune in cada. Zona inimii sa fie deasupra apei. Durata: 20 min.; baie cu cretisoara.

.    Ceai de patlagina ingusta (1-2 cani/zi).

.    Se va indesi numarul meselor la 3 h (5-6 mese pe zi). Alimentele sa fie usor digerabile. Se vor consuma fainoase, mamaliga cu unt si branza, paine cu unt, lapte, fructe uscate, dulciuri (frisca de casa cu miere si fructe, trufe cu miere), alune, nuci, cereale, drojdie de bere care contine vitamina B,.

.    Pentru pofta de mancare: salata de laptuca la inceputul mesei, ulei de lavanda (da pofta de mancare) - 5 picaturi (la adulti).

.    Masarea zonelor reflexogene: tiroida, stomac, intestin si ficat. Slabire prin hiper-functionare tiroidiana: masarea zonei reflexe hipofizei.

.    Polen proaspat de albine (dupa 1 an isi pierde proprietatile). Se asociaza cu mierea. Se tine la rece, fara umezeala (daca se umezeste devine toxic).

Se iau 1-2 lingurite dizolvate in apa calduta sau ceai indulcit cu miere, de preferinta dimineata, pe nemancate. Se pot lua 1-3 pahare/zi.

.    Sa se consume grau incoltit care are efect reglator asupra greutatii corporale, in amestec cu 3-4 nuci, miere si mar sau pere (1/2 kg).

.    Cand Luna este in descrestere, posibilitatea de ingrasare este mai mica.

.    Tot pentru ingrasare - produse apicole: polen, pastura, miere, fagure, apilarnil (miere cu laptisor de matca).

.    "Tondigest" - sirop tonic digestiv, produs naturist din pelin, ghintura si chimen care stimuleaza secretia sucului gastric, este coleretic si colagog, ajuta in caz de meteorism, voma produsa de mijloacele de transport si creeaza senzatie de foame. Se ia cate 1 lingurita inaintea meselor principale. Este produs de uz veterinar, dar poate fi folosit si in terapeutica umana. Se poate achizitiona din reteaua de farmacii Romvac Company SA.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente