Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile glandelorPancreatita

- Apare o durere violenta in capul pieptului, iradiind sub coaste in stanga, de obicei insotita de varsaturi repetate, sughit, tendinta la lesin, febra mare.


Durerea in epigastru este insotita de umflarea abdomenului (abdomen acut). Cauza poate fi inflamatia cailor biliare, alcoolismul, fumatul, consumul de alimente grase. Berea contine unele substante cu efect asemanator estrogenului. O bere/zi consumata vreme indelungata poate produce nu numai pancreatita, dar si calculi biliari. Se blocheaza motricea intestinala si duce la operatie.

Pancreatita cronica este provocata de o obstructie partiala a canalului Wirsung (calculi, sarcoame). Fecalele sunt alburii, grasoase, se gasesc resturi nedigerate de carne. Des se produce diaree si slabire.

Se recomanda regim alimentar: in special se evita mancarea gatita cu grasime, dulciurile concentrate, alcoolul, alimentele reci, cafeaua etc.

Recomandare: vitamina E (neutralizam al toxicilor radicalilor liberi ai O2), o capsula/zi, 5 zile/saptamana; B121000 gama, o injectie/saptamana, cateva luni; vitamina PP, 1/2 comprimat de 2 ori/zi, la mese.

Pentru dureri: apa de menta (cateva frunze puse in 200 ml apa nefiarta).

Stimulent al functiei pancreatice: suc de spanac, cate 2 pahare/zi.

Masarea zonelor reflexe: stomac - duoden, ale pancreasului, ale glandelor limfatice.

.    Macerat de obligeana (1 lingurita radacina maruntita/1 cana apa rece) timp de 8 h. Se ia cate 1 lingura cu 10 min. Inainte si dupa fiecare masa. Zilnic se bea 1 1 de infuzie (4 lingurite din combinatie/1 1 apa) din coada-calului si lichen de piatra (Islanda).

.    Redigest - 6 tablete/zi, cate 2 inainte de fiecare masa.

.    Infuzie de rostopasca, lasata sa se macereze 12 h, se indulceste cu miere de salcam sau poliflora si apoi se ia cate o lingura din ora in ora.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente