Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile glandelorGlandele endocrine, metabolism, vitamineSunt diferite tipuri de glande: endocrine (cu secretie interna), exocrine (cu secretie externa, ca glanda lacrimala), salivare (in cavitatea bucala), parotida (situata inaintea pavilionului urechii), sebacee (in derma), sudoripare (in tegument).

Daca exista toxicitate in corp, sunt chemate in ajutor, pe langa plamani, rinichii, ficatul si glandele endocrine (tiroida, pituitara, suprarenalele, hipofiza, splina, paratiroida). Intoxicarea organismului cu alimente si medicamente poate duce la orbire prin umflarea hipofizei.

In lupta contra bolii exista 3 linii de aparare: I - digestia, II - ficatul si III - glandele endocrine.

Sistemul endocrin (cu secretie interna) se compune din glande care nu au canal excretor, iar produsii de secretie sunt eliminati direct in sange si limfa. Aceste glande sunt: hipofiza, suprarenalele, tiroida, paratiroidele, epifiza, timusul, pancreasul si gonadele. Ultimele doua au si activitate exocrina. Produsii lor de secretie, hormonii, se elimina in sange si limfa si ajung la celule. Bolile glandelor endocrine provin din secretia prea intensa sau prea scazuta, adica datorita dereglarii glandelor avand cauze numeroase, pentru care un loc de frunte il detine toxicitatea. imbolnavirea organismului incepe cu glandele exocrine, iar vinovatul principal este hrana denaturata si vibratia ei defectuoasa (isi pierde sufletul daca e departe de locul de bastina si daca este prea prelucrata).

Fiecare organ depinde de un centru glandular de unde radiaza energia, iar acestuia ii corespunde, in corpul vibrator, un centru energetic (chakrele - 7). Spiritul si mentalul influenteaza chakrele, iar acestea influenteaza glandele endocrine. Credinta in Dumnezeu, gandirea influenteaza sistemul endocrin si intaresc imunitatea.

Boala apare in urma incarcarii corpului cu toxine, hormoni si substante neurochimice (adrenalina, noradrenalina, acetil-colina). Acestia se descompun si dau nastere unor compusi toxici care perturba glandele endocrine si intretin procese patogene.

Este importanta hrana vie care contine vitamina C, deoarece ea participa la sinteza hormonilor suprarenali si contracareaza efectul imunosupresor al cortizolului.

Vitaminele B5 si B6, din cereale in special, ajuta creierul spre a transforma aminoacizii in neurotransmitatori. Zincul si seleniul care se afla in orzul verde, usturoi si cereale in catitati mari sunt cele mai importante pentru sistemul imunitar. Zincul este folosit pentru sinteza a 80 de metalo-enzime dintre care SOD intarzie imbatranirea, iar seleniul contribuie la producerea unei puternice enzhne antioxidante.

Chakrele (aferente celor 7 campuri subtile care in urma hranirii cu vibratii cu frecvente inalte si-au ridicat si ele vibratiile) trimit semnale glandelor endocrine care secreta hormonii necesari echilibrarii corpului fizic. Aceste vibratii inalte pot fi oferite de plantele medicinale si alte extracte biologice (cum ar fi FA VIS AN).

Sangele transporta energia potentiala sub forma ionilor negativi.

Cand factorul electric (raportul de oxidoreduceri) este marit in sange, se produc incarcari electrostatice in exces, iar ionii negativi se reduc.

Trebuie evitat tot ce produce energie electrostatica in exces: masini cu frictiuni cu formare de ioni pozitivi (morile electrice), aerul conditionat, tesaturi sintetice, ape carbogazoase, locuinte cu pereti de beton, medicamente etc.

.    Se recomanda tratamentul cu argila care curata corpul de toxinele acumulate din procesele metabolice.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente