Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile glandelorSplina


Splina se afla situata sub diafragma, deasupra colonului si rinichiului stang. Este un rezervor mare de sange. In caz de intoxicatii (cu CO2, de exemplu), varsa in sange pana la 0,3-0,5 1 din sangele ei proaspat, pentru a intarzia asfixia. Splina are rol si in producerea de leucocite care apara organismul in infectiile bacteriene. Atunci se mareste splina. in timpul activitatii musculare sau in infectii, se produce stresul si se varsa adrenalina in sange. Adrenalina excita sistemul reticular al encefalului, accentueaza fenomenul de aparare si adaptare, determinand si contractia splinei (de aceea ne doare splina). Are o greutate de 200 g (dupa cantitatea de sange pe care o contine). Are doua functii principale: hematopoietica (poate distruge hematiile batrane si forma hematii, limfocite) sau de aparare imunologica (se hipertrofiaza in infectii).


Cresterea patologica a splinei se numeste splenomegalie care apare in bolile sangelui, tuberculoza, sifilis, paludism, ciroza hepatica. Splina nu doare la stres.

La embrion fabrica globulele rosii. Splina fabrica limfocitele care transporta aminoacizii din proteine, se imbiba cu iodul produs de tiroida (care ajuta la dezvoltarea si reproducerea celulelor), alimenteaza celulele si se reintorc in splina. In copilarie si timusul fabrica limfocite necesare pentru crestere, iar apoi acesta se atrofiaza.

.    Dureri in partea stanga, sub coaste: masarea zonei reflexe a splinei.

.    Congestia splinei: cicoarea.

.    Dureri in partea stanga, sub coaste: masarea zonei reflexe a splinei.

.    Contra splenomegaliei se poate folosi extractul rece de obligeana. Se pune la macerat 1 lingurita radacina maruntita de obligeana in 1 cana apa rece. Se lasa la macerat noaptea, iar dimineata se incalzeste putin si se strecoara. Se bea de 3-4 ori/zi.

.    Se face infuzie de rostopasca (1/2 lingurita/1 cana apa). Se bea o cana/zi. Are rol in purificarea sangelui si formarea lui (hematopoieza).

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente