Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile glandelorDisfunctia glandelor sudoripare - Transpiratia, Antidiaforetice, Sudorifice


Glandele sudoripare sunt situate in tegument, avand rol excretor si termoreglator. Produsul lor este sudoarea care are compozitia asemanatoare cu urina.

Transpiratia (diaforeza sau hiperhidroza - transpiratie emotiva) - este procesul de eliminare a sudorii care contine apa, CO2 si alte substante. Ea creste in caz de efort fizic, caldura si anumite boli.


Antisudorifice:
.    Se consuma migdala dulce.

.    Ceai de: brustur, isop, izma, musetel, tei; salvie + cretisoara + coada-calului, cate 20 g (se bea o ceasca inainte de micul dejun si una seara - fortifica organismul si inlatura astfel transpiratia nocturna).

.    Decoct prin fierbere 15 min. din 1 lingura amestec/1 cana apa: nuc (30 g) + salvie (10 g) + coada-calului (30 g) + rizomi de pir (30 g); se beau 1-3 cani/zi.

.    Se tamponeaza locul transpirat cu otet de mere amestecat cu apa in cantitati egale. Mirosul urat va disparea.
Antidiaforetice (contra transpiratiei puternice):
.    Bai cu: decoct cu 3 lingurite de coaja pisata de stejar la 200 ml apa rece - zilnic cate o baie; decoct din 50-100 g frunze de nuc in 3-4 1 apa, salvie (dimineata, pe stomacul gol si seara, inainte de culcare - extrage din organism acele substante care declanseaza transpiratia in timpul noptii), coaja de stejar. Bai cu frunze de nuc: pentru o cada se va pune 1 kg de frunze de nuc verzi sau uscate si se fierbe trei sferturi de ora. Mai este recomandat in scrofuloza la copii sau in afectiuni ale sistemului limfatic.

.    Se fac frectii cu suc de lamaie (se poate si coaja de lamaie) sau otet de mere pe zonele unde se transpira.

.    Tamponari cu bicarbonat de sodiu (si bai la picioare - in 1-2 1 apa clocotita se adauga 1 lingura bicarbonat de Na), argila.

Se pudreaza picioarele, ciorapii si incaltamintea cu pudra fina de argila.

.    In ciorapi (zona degetelor) se pune cate o lingurita de acid boric, iar seara se spala picioarele si se schimba ciorapii.

.    Pentru transpiratie la picioare, in Formula AS din mai 1998, Liliana Nicolau din Bucuresti da urmatoarea pudra: mentol 0,4 g, talc 2 g, carbonat de Ca 4 g, acid boric 18 g, uro-tropina 20 g. Se pun sosete de bumbac care nu se scot 3 zile, apoi se clatesc picioarele. Initial, se spala picioarele cu apa cu putin otet.

.    Pentru eliminarea transpiratiei de la picioare sa se faca bai calde cu decoct de coada--calului.

Sudorifice (diaforetice): soc, tei, ciubotica-cucului, coaja de salcie, radacini de brusture (macerare la cald a 3-4 linguri, 1 h in apa fierbinte, care se bea in cursul unei zile), isop si musetel (bactericide), rizom de pir (si diuretic).

.    Baie de aer cald (70 °C, 5 min.) apoi dus (22 °C) - 1-2 min.

.    Baie de abur 38-55 °C de 2-3 ori/saptamana, apoi dus (22 °C) - 1-2 min.

.    Baie de lumina 10-20 min., apoi dus rece.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente