Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si aparatul urinar bolile glandelorSuprarenale


Glandele suprarenale se afla asezate deasupra rinichilor si secreta hormoni vitali implicati in functiile sexuale si in imunitate. Ele joaca rolul unor baterii care stocheaza energia ce alimenteaza corpul vibrator (aura).


Suprarenalele sunt alcatuite din doua parti: 1. partea medulara; 2. partea corticala. Partea medulara produce catecolaminele care sunt 2 hormoni: adrenalina si noradrenalina. Cei doi hormoni regleaza metabolismul energetic precum si repartitia sangelui in organism. Catecolaminele regleaza activitatea inimii (puls, tensiune arteriala) si rinichilor. Cresterea lor exagerata in sange produce hipertensiune arteriala. Partea corticala care produce cortico-steroizii consta in 3 straturi: stratul extern (gromelural) secreta hormonii care regleaza metabolismul sarurilor minerale iar straturile interne (fasciculat si reticulat) produc gluco­corticoizii si hormonii sexoizi. Un exemplu de corticosteroid este cortizonul. Deci, cortico-steroizii iau parte la distributia apei, mineralelor, si glucozei.

Lipsa secretiei corticosteroizilor provoaca boala lui Addison (slabire, astenie musculara, hipotensiune, coloratie inchisa a pielii si mucoaselor, tulburari digestive), iar hiperfunctiunea da sindroame ca: boala lui Cushing, sindromul Cohn). Daca cresc hormonii de tip cortizon sau a celor ce regleaza metabolismul apei, apar: ingrasare exagerata, creste tensiunea, coloratia rosie a pielii, osteoporoza, modificari sange:

Multe tratamente pentru reumatism, dermatite atipice, inflamatii, lupus, tumori etc. se fac cu hormoni sintetici, precum cortizonul sau corticoizii (derivati ai acestuia), sperand sa se limiteze inflamatiile si procesele degenerative, sa se regleze diviziunea celulara si sa se stopeze formatiunile tumorale. Dar vindecarea nu se produce, doar se amelioreaza boala si luate mult timp (mai mult de 1 luna) fac sa apara efecte adverse: se scade imunitatea, se acumuleaza grasimi si apa in organism, apare depresia, insomnia, iar pe termen lung se produc boli cardiovasculare. Trebuie sa preintampinam efectele nocive prin regim naturist, gimnastica, depurative naturale si diuretice: anghinare, ienupar, maghiran, fructe de soc.

Hipersecretia hormonilor sexoizi, la copii provoaca pubertate precoce, iar la femei, aparitia caracterelor sexului opus (virilitate: par pe fata, membre si trunchi). Cauzele hipersecretiei formeaza procese tumorale. De obicei, se face o operatie prin care se extirpa o parte din tesutul cortico-suprarenal.

. Pentru suprarenale (cum ar fi boala lui Addison) sunt bune urmatoarele sucuri:

- suc de sfecla (si frunzele);

- suc de laptuca;

- morcov + rodie;

- telina + laptuca + spanac.

La stres, suprarenalele isi varsa hormonii medulari - adrenalina, in sange, activeaza inima si sistemul reticular care ridica nivelul de functionare a creierului si se face adaptarea la agresiune. Se varsa in sange si multa vitamina C, care este necesara in energetica corpului.

Hiperactivitatea suprarenalelor duce la boli ca: diareea, tulburari renale, cancer, obezitate. Disfunctiile glandelor suprarenale se mai traduc prin transpiratie, abundenta, aparitia unor eczeme, ingrasare necontrolata etc.

In concluzie, suprarenalele au 6 functii importante:

1.   Controleaza oxidarea tuturor celulelor si comanda energia nervoasa (oxidare fosfor), energia fizica si temperatura (oxidare C in muschi), functionarea unor organe speciale (oxidare ficat si rinichi), viata fiecarei celule (imposibila in lipsa oxidarii).

2.   Controleaza tonusul muschilor voluntari si involuntari (reflexe), cardiaci (circulatia, tensiunea).

3.   Controleaza cantitatea de globule albe si rosii din sange.

4.   Controleaza puterea de coagulare a sangelui, in colaborare cu paratiroida.

5.   Controleaza gradul de imunizare a corpului.

6.   Controleaza nivelul de sedimentare a globulelor rosii.

Suprarenalele asigura oxidarea. Secretia suprarenalelor este foarte importanta. De aceea corpul isi face provizii in creier, ganglioni, hipofiza posterioara, glande oculare, rinichi. Suprarenalele regularizeaza tonusul muscular. Ele regleaza si distribuirea pigmentilor.

Adrenalina este o substanta foarte toxica. S-au facut experiente pe cobai si in doza de 1/10 mg/l kg viu, ea ucide cobaiul, determinand o vasoconstrictie initiala cu hipertensiune trecatoare, urmata foarte repede de o vasodilatatie paralitica masiva care duce la moartea animalului. Atrag din nou atentia astfel asupra consumului de animale taiate, fiind stiut faptul ca la taiere, din cauza stresului animalului, se varsa adrenalina in sange. Cu cat animalul este mai putin stresat, cu atat mai bine.

La solicitari mari de stres, se epuizeaza suprarenalele si se vlaguieste organismul. Omul nu mai poate face eforturi, zace mai mult in pat.

K regleaza, telina este stimulent (cruda, suc: 1/2 pahar/zi - 15-20 zile cu pauza 15 zile sau decoct).

.    Spirulina.

.    Se bea zilnic pana la 1/2 pahar suc de radacina si, mai ales, frunze de telina (pentru marirea efectului), eventual combinat cu suc de morcov care-i potenteaza efectul, timp de 1 luna si dupa o pauza de 7 zile se poate relua.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente