Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile pieli si boli dermatologiceCicatrice - Vergeturi

- este un tesut nou care acopera o leziune de forma diferita aparuta de la traume mecanice, chimice, arsuri, operatii etc.


.    Alifie de galbenele si bitter suedez, alifie de propolis.

.    Amestec - 100 g - din plantele: pelin, rostopasca, galbenele, salvie, foi de dafin, rasina de brad, 2 g radacina de stanjenel, frunze de nuc, cimbrisor, tataneasa, papadie, patlagina. Se macereaza in 1,5 1 votca, timp de 15 zile. Se tamponeaza locul afectat de 3-4 ori/zi. Seara se tamponeaza cu extract de sunatoate. Rezultatul tratamentului apare dupa 2-3 saptamani.

.    Carpicon - unguent pe baza de rasina sau rasina de conifere + ceara de albine, topite pe baie de aburi. Se unge zilnic locul afectat.

.    Pentru cicatrice dupa o arsura se procedeaza astfel: se spala zona cu ceai de musetel, se unge cu un amestec de galbenus si miere (cu care se unge de 3 ori/zi), care se lasa sa actioneze 1 h, apoi se spala din nou cu ceai de musetel. Se unge cu alifie de galbenele, care se poate lasa pe piele pana dimineata. Dupa o saptamana se poate produce vindecarea.

.    Comprese cu tinctura si apoi unguent cu muguri de plop.

Vergeturile sunt cicatrice plane care apar datorita pierderii elasticitatii pielii si din cauza distensiilor produse de o ingrasare si slabire brusca. Pentru a le estompa, dupa masaj se aplica compresii reci cu decoct mixt de frunze de iedera. Decoctul mixt se face astfel: in 250 ml apa se pun 1-2 pumni de frunze uscate de iedera. Se lasa la macerat cateva ore si se filtreaza. Planta ramasa se fierbe in 1/2 1 apa la foc mic timp de 1 h. Apoi se lasa sa se raceasca si se filtreaza. Se combina maceratul cu decoctul. Tratamentul este de lunga durata (min. 1 luna).

.    Se aplica local, o data la 2 zile, alifie cu venin de albine "Apireven" si apoi, eventual, injectii intradermice cu venin de albine efectuate de un specialist in aceste tratamente.

.    Crema cu iedera, anticelulitica si contra vergeturi, de la Ardes Cosmetici - Italia. Se procura din farmacii. Aceeasi firma mai comercializeaza si fiole de Colastin. Se aplica local colagenul, care amelioreaza aspectul vergeturilor.

Cicatricea cheloida - este o cicatrice patologica cu formare masiva de tesut conjunctiv, fiind asemanatoare cu o tumoare.
.    Se face o alifie de conifere: se amesteca ceara de albine cu rasina de conifere in parti egale si se topesc pe baie de abur. Se maseaza zilnic zona afectata.

.    Este eficient masajul cu patlagina verde ingusta zdrobita, cu bitter suedez, alifie de galbenele sau alifie de propolis.

.    Ungeri locale cu "Apireven" pe baza de venin de albine si camfor. Se va testa pielea inainte de folosire.

.    Se trateaza cu injectii "Kenalog" (cu triamcinolonacetonid) - firma Squibb & Sons LTD -se fac la "LASERMED".

Extract fluid de sanziene si amica.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente