Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile pieli si boli dermatologiceUlceratii, gangrene, escare

Spalari cu coada-calului si casul-popii, alternativ. Marginile ranii se ung cu suc de rostopasca, apoi se aplica alifie de galbenele. Cataplasme cu patlagina ingusta. Baie cu cimbru.


Ulceratia este o pierdere de substanta la nivelul pielii sau al mucoaselor. Cauzele sunt factorii inflamatori si tulburari trofice.

.    Unguent "Propoderm".

Gangrena este moartea unei portiuni a organismului care este in contact cu mediul exterior, in special extremitatile. Poate fi produsa si de infectia unei plagi cu microbi anaerobi. Mai poate fi provocata de traumatisme, arsuri, raze X sau de embolii bruste circulatorii.

Medicii trateaza gangrene le cu antibiotice.

Escarele reprezinta moartea unor tesuturi produsa de agenti chimici, fizici (inghet), biologici (microbi) sau de tulburari de circulatie. Des se produc la bolnavii care stau in decubit (la orizontala) in pat. Se previne prin introducerea de perne moi (de cauciuc) intre suprafete si pat, colac de plastic umflat mai moale si invelit intr-o fata de perna sau - cel mai bine - blanite naturale.

.    Varza murata si zeama de varza diluata. Aplicatii cu scuturaturi de fan fierte (la ce era mort, gangrenat si putrezit).

Se va da zona afectata cu pudra de talc si se va dezinfecta locul cu ceaiuri de plante care au si actiune cicatrizanta, astringenta, antibiotica. Se bea ceai pentru curatarea sangelui:

.    Urzici + ventrilica + galbenele + coada-soricelului - 4 cesti/zi infuzie.

.    100 g urzici + 300 g galbenele + 100 g coada-soricelului - idem.

Pentru escare:

.    Sub cearsaf se va pune blanita de miel naturala.

.    Ceai de plante cu care se spala ranile dimineata si seara. Se folosesc plante dezinfectante si cicatrizante, cum ar fi: musetel, galbenele, pelin, cimbru, sunatoare etc. Se tamponeaza locurile cu pansament steril, apoi se ung locurile cu "Carpicon" (produs pe baza de rasini si ceara de albine).

.    Unguentul "Epitelin" pe baza de plante, fabricat la Exhelios-Timisoara, ajuta la vindecarea escarelor, arsurilor, plagilor postoperatorii si eczemelor. Contine extract de galbenele, musetel si ulei de luminita-noptii. Unguentul este emolient, cicatrizant, antiinflamator, hraneste si catifeleaza pielea. Se cumpara din farmacii.

.    Contra escarelor ajuta produsul "Propolis MK gel" in tub de culoare alb cu albastru.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente