Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile pieli si boli dermatologiceNeurodermita

- este o dermatoza alergica localizata mai ales pe partile laterale ale gatului, ceafa, regiunea ano-genitala, constand din placarde eritematoscuamoase lichenificate, pigmentate, cu mancarimi..


.    Se tamponeaza zona afectata cu otet de mere diluat cu apa (2 parti apa, 1 parte otet), care reduce mancarimea si stabilizeaza stratul acid protector al pielii.

.    Sa se bea si sa se unga locul afectat cu lapte de iapa.

.    Urinoterapia aplicata extern.

.    Se evita locurile incarcate de perturbari (locul de dormit, locul de lucru).

.    Alifie cu propolis, tinctura de galbenele. Galbenele este bine sa fie culese in Capricorn sau in perioada cand Luna e in crestere si transformate in alifie cand Luna e in descrestere. Alifia se aplica atunci cand Luna e in crestere.

Pentru veruci plane:

.    50 g rostopasca uscata pulbere + 10 g vaselina + 10 picaturi acid fenic. Se unge rana si pansamentul se tine 3 zile.

.   Tamponari cu ceai de tataneasa si muguri de plop.

.    Pentru veruci plantare sau palmare este eficient tratamentul homeopat. Spre exemplu, a dat rezultat tratamentul cu pastile "Thuya CH 200" care se tin sub limba fara a manca nimic timp de 2 h, o data pe luna, si ungeri de 2 ori/zi cu unguent antiveruci pe baza de Thuya.

.    Un alt remediu homeopat a fost cu Thuia dilutie CH-6 sau 7 cu 30 min. Inainte de masa, timp de 5 zile. Concomitent se urmeaza si cu unguentul antiveruci. Se procura de la Farmacia "Homeopatapharm", str. Nicolae Caramfil nr. 22, Bucuresti.

.    "Verucile seboreice" sunt la inceput pete si excrescente maronii de diferite dimensiuni. In timp capata aspect rugos si devin de culoare inchisa, spre negru. Se ung cu ulei de catina, care le usuca si le determina sa cada.
Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente