Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile pieli si boli dermatologiceDegeraturi


Vitamine si saruri minerale necesare: PP, K.

Frigul actioneaza in doua moduri: prin modificari in protoplasma celulara si prin tulburari in circulatia sangelui (constrictii vasculare), care se reflecta si la nivel de tesut. Se pot produce si tulburari ale sistemului nervos, aparand somnolenta si uneori o stare de soc.

Ca si arsurile, exista 3 grade de degeraturi:


- gradul I - inrosirea pielii;

- gradul II - apar vezicule;

- gradul III - apar modificari importante, mergand pana la gangrena.

Primul ajutor consta in incalzirea treptata. incalzirea brusca poate duce la o vasodilatatie mare, care poate provoca moartea. Incalzirea treptata se face in camera cu temperatura putin peste 0 °C sau cu o baie rece, incalzita treptat. Se beau bauturi reci si de-abia cand isi recapata temperatura normala bolnavul poate bea lichide calde.

Local, la degeraturi de gradul I se fac frectii cu zapada sau bai locale reci incalzite treptat.

In degeraturi de gradele II sau III se aplica pansamente sterile si se iau masuri de urgenta, cum ar fi apelarea la medic.

Ca si la arsuri, la degeraturi, in prima faza, nu se folosesc alifii, pentru a nu se forma basici. Se folosesc substante care usuca, astringente. Alifiile se aplica atunci cand a trecut primejdia de formare de flictene.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente