Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile pieli si boli dermatologice Negi, veruci plane

Pentru negi:

.    Ulei de ricin (este bun si pentru pete de la ficat). Se fac frectii seara si dimineata, 3-4 saptamani, pana dispare negul.

.    Tamponaj de 2 ori/zi cu: suc de rostopasca sau comprese cu infuzie din 2 lingurite la 200 ml apa.

.    Macerat timp de 8 zile din coaja a 2 lamai in 200 ml otet tare (se fac badijonari de 2 ori/zi);

.    O zi se unge negul cu miere, o zi cu ulei de ricin, repetandu-se cat este necesar.

.    Suc de papadie - se ung de 2 ori/zi; volbura.

.    Alifie de rostopasca: pulbere de rostopasca 30 g, lanolina 15 g, vaselina 15 g si acid salicilic 0,5 g. Se unge negul cu aceasta alifie, de 2 ori/zi.

.    Alifie medicinala: acid salicilic 4 g + acid lactic 2 g + vaselina baza 10 g. Se tine degetul in apa fierbinte cu sare 15 min., dupa 24 h de la aplicarea alifiei. Apoi se curata pielita cu varful de la foarfeca sau un ac (dezinfectate) fara a rani (nu se forteaza). Se aplica din nou unguentul. Se infasoara cu leucoplast. Se repeta cam o saptamana.

.    Cataplasma cu decoct de iarba negilor (2 lingurite la 200 ml apa).

.    Macerat timp de 24 h cu 5-6 frunze maruntite de galbenele in 2-3 linguri de otet sau alcool. Comprese, tamponare, frectii.

.    Suc laptos (latex) din frunze sau fructe verzi de smochin; se badijoneaza negii, de 3 ori/ zi, timp de 5-6 zile.

.    Suc de coji de nuci verzi cu care se fac frectii de 3 ori/zi, timp de 3-4 zile.

.    Se piseaza pulbere din planta nemtisor de camp (Delaphinium consolida; Consolida regalis) si se presara pe locurile afectate.

.    Medicina populara recomanda pipota de rata, care se goleste de continut si cu partea interioara (nespalata) se maseaza usor negii. Operatiunea se face o singura data.

.    Se pare ca este o legatura intre aparitia negilor si proasta functionare a ficatului. Aparitia negilor este legata de lipsa acizilor aminati din care face parte metionina, aceasta afectand functionarea ficatului. Tratamentul cu Metionina ajuta la disparitia negilor.

.    Solutia uleioasa "Verolit". Se procura de la Apicola sau magazin naturist.

.    Tinctura, unguent cu planta marul-lupului.

.    Seara si dimineata, timp indelungat, se ung negii cu tinctura de propolis.

.    Se ung timp de 7-10 zile cu albus de ou care le usuca. Se lasa sa se usuce si se sta cu el cat mai mult. Noaptea se pune un tampon de vata cu tinctura de propolis prins cu un leucoplast.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente