Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile pieli si boli dermatologicelhtioza (uscaciune exagerata a pielii)

- se formeaza scuame ca solzii de peste - este datorata unor distrofii, asociata de multe ori cu tulburari ale glandelor cu secretie interna.


Este o dermatoza cu caracter familial.

Cauzele pot fi diferite: dezvoltarea insuficienta a glandelor sudoripare si sebacee (care in mod normal ung si umezesc pielea) la cei cu boli cronice grave, cand nu se asimileaza vitamina A. Este de foarte multe feluri: pitiriazisforma, scutulara cu scuame lancelare, cu centrul aderent si periferia dezlipita, ihtioza neagra, cu aspect de piele de crocodil etc.

In unele forme este utila acupunctura. Se va dezintoxica organismul, facand si clisme.

.    Se unge de 2 ori/zi regiunea afectata cu ulei de catina.

.    Se va bea suc de morcov + patrunjel + sfecla rosie (min. 200 ml), de 3 ori/zi, cu jumatate de ora inainte de fiecare masa. Cantitatea poate ajunge la 1,5-2 l/zi.

.    Se vor face bai de plante: fan, tarate de grau, paie de ovaz, nalba.

.    Local se va unge cu ulei de sunatoare amestecat cu apa de var stins (se ia apa de deasupra) in proportie de 1/1. Se ung toate locurile dimineata si seara, dupa baie.

.    Unguent "Propoderm".

.    "Margusa"

.    Se face sauna o data pe saptamana.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente