Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile pieli si boli dermatologiceMicoza la unghii (onicomicoza)


.    In prima zi va ungeti pe unghii cu "Digentiana" (din farmacie), a doua zi faceti cafea (10 lingurite cu varf cafea si 150 ml apa) si va introduceti de mai multe ori pe zi degetele in cafea, cate 2-3 min., lasand sa se usuce. Daca in 7 zile nu va vindecati, incepeti iar cu "Digentiana" (Formula AS, nr. 404).

.    Se fierbe o cafea tare si se inmoaie in ea in mod repetat degetele bolnave ale picioarelor sau mainilor. Dupa ce pielea de pe degete se usuca, nu se va indeparta depunerea de cafea. Se foloseste cu succes si la pielea ingrosata si cojita sau pentru durerile la talpi si la glezne.

.    Se introduc degetele in otet (preferabil de mere) diluat, de 3 ori/zi, cate 1/2 h. Seara, la culcare, se pune pe o bucata de vata otet (diluat sau nediluat, in functie de sensibilitatea pielii), se aplica pe unghiile bolnave, infasurata cu un plastic. Dimineata, se curata partea moarta de sub unghii. Se repeta pana la vindecare (dureaza cam 1 luna). La fel se vindeca micozele din gura sau orice alta micoza de piele.

.    Se fac bai caldute la picioare cu apa in care s-a dizolvat o lingura bicarbonat de Na si o lingura de sare. Dupa ce solutia se raceste, se spala picioarele cu apa curata.

.    Se amesteca menta pisata cu sare si se presara intre degetele picioarelor. Se lasa astfel o ora, dupa care se curata. Se repeta.

.    Se bea ceai de urzici; bai la picioare cu macerat de urzici proaspete; ungere cu esenta de urzici.

.    "Propolis Creme".

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente