Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile pieli si boli dermatologiceScabia (raia)


- Boala produsa de un parazit care-si depune ouale, sapand canale in piele.


Este o boala contagioasa, parazitul "Sarcoptes scabiei" instalandu-se pe cei lipsiti de igiena.

Se manifesta printr-o puternica mancarime a pielii, mai ales noaptea si prin aparitia pe piele a unor mici basicute. Se localizeaza in special intre degete, in zona axilara, mamelonara in plicile subfesiere, pe fata interna a coapsei, la organele genitale. Semnul caracteristic este aparitia in zonele lezate a unui sant acarian la suprafata caruia sunt mici orificii care se vad cu lupa, pe unde ies larvele parazitului.

Din cauza scarpinatului se pot produce cruste si chiar piodermii. Se vor aplica pomezi cu sulf.

Sapunul de casa curata bine pielea afectata. Dupa baie se unge corpul cu alifie de pucioasa. Rufele se fierb cu soda de rufe si sapun de sulf. Boala se vindeca in 4-5 zile.

.    Se fac spalari ale lenjeriei si pielii afectate cu lesie. Lesia se obtine prin macerarea cenusei in apa, de seara pana dimineata. Dimineata se foloseste pentru spalat lichidul. Dupa spalare, se aplica pe locurile bolnave si se freaca cu o pomada facuta din cenusa si petrol.

.    Se prepara un amestec din 100 g radacina zdrobita de iarba-amorului. Se fierbe cateva min. In 250 g ulei. Se strecoara prin tifon. Se ia o parte din ramasitele din tifon, se moaie in uleiul caldut obtinut din strecurarea amestecului si se unge pielea cu mancarimi, de 2 ori/zi, timp de 3-4 zile. Dupa aceste aplicari, apare o eruptie care precede vindecarea.

.    Se freaca leziunile cu frunze proaspete de izma, apoi se tamponeaza cu infuzie de 100 g planta uscata/1 1 apa.

.    Tamponari cu suc de rostopasca; spalari cu infuzie de troscot si de nuc.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente