Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile pieli si boli dermatologiceContuzii

- Lezarea tesuturilor cu pastrarea integritatii pielii. Apar pete vinete, cucui la cap, revarsat seros (acumulare de plasma sau limfa).


Cand contuzia este usoara, se produce doar o hemoragie capilara sub tegument iar pata albastruie devine apoi bruna, galbuie si dispare. Cand este o contuzie grava, sangele ce se revarsa in tesuturi se poate infecta si sa duca la gangrene.

In caz de contuzii usoare se aplica comprese alcoolizate sau un ulei de plante si se maseaza usor.

.    Se aplica o compresa cu solutie de argila care reduce inflamatia.

.    Comprese cu tinctura de amica (macerare 10 zile a 20 g flori in 100 ml alcool), esenta de galbenele diluata, bitter suedez.

Tumefiere articulatii: esenta de tataneasa.

Traumatisme: esenta de amica, tataneasa, alifie de galbenele, terci de branca-ursului.

.    Comprese cu infuzie concentrata (2 linguri/cana) de coada-soricelului, flori de soc (40 g/ 1 apa) - decoct de coada-calului (2 lingurite/cana), - decoct de talpa-gastei (2 linguri/ cana), radacini de tataneasa.

.    Frunze de varza.

.    Se unge locul cu ulei de sunatoare, alifie chinezeasca, alifie de propolis (pentru circulatia sangelui).

.    Pentru traumatism: se fierbe mult 1/2 kg fasole alba uscata, boabele se strivesc si se aplica pe locul bolnav, acoperind cu o panza. Se doarme cu acest pansament; se aplica felii de cartof crud.

.    Unguent Symphytum (produs la "Plantextract") - obtinut din radacina de tataneasa -planta antiinflamatoare, cicatrizanta, regenerativa, antitumorala (datorita olautoinei). Se aplica de 2-3 ori/zi.

.    Alifie de amica. Gelul de amica produs de laboratoarele Dolisos este o combinatie de amica si sunatoare utila in echimoze, vanatai, contuzii si oboseala musculara. Se gaseste in farmacii.

.    Carpicon.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente