Boli Medicina.com - Sanatatea ta e preocuparea noastra.

boli, remedii, Tratamente, remedii naturiste, Tratament naturist la medicina stucturate pe referat, proiect, eseu, lucrare, diploma, tema despre Medicina naturista si pielea, bolile pieli si boli dermatologiceErizipel - piodermita streptococica

- este o boala infectioasa care afecteaza ganglionii si circulatia limfatica.


Caracteristica este o pata rosie, calda cu suprafata catifelata si cu marginile usor ridicate. Poate fi complicatia unei rani incorect tratate. Ganglionii regionali se pot si ei inflama. Febra este insotita de dureri de cap. Este o boala recidivanta, putand apare in acelasi loc de mai multe ori, cu tendinte de marire. Se poate produce septicemie si moarte.

Trebuie distrus streptococul; este necesara dezinfectarea hainelor, izolarea bolnavului mai ales de copii, femei gravide, persoane slabite.

.    Se vor bea sucuri de:

- morcov + sfecla + spanac;

-  spanac;

- morcov + sfecla + castravete;

- morcov + telina + spanac.

.    Se unge locul cu alifie de galbenele si se pun comprese cu bitter suedez. Se pune deasupra pansament. Se tine 2-4 h.

. Comprese cu infuzie de podbal racita sau foi de varza zdrobite. Se bea o ceasca cu infuzie de ventrilica cu 1/2 h inainte de micul dejun, iar in cursul zilei 3-4 cesti cu ceai de urzici.

.    Comprese cu decoct din radacina si frunze de nalba-mare (emolient); comprese cu infuzie concentrata de flori de soc.

.    Cataplasme cu frunze de podbal, laptuci (fierte in ulei de masline).

.    Infuzie de podbal.

.    Frunze de varza.

.    Suc de urechelnita, ventrilica, urzica.

.    Ulei de migdale dulci (emolient).

.    Decoct din scoarta de corn (intern).

.    Se aplica extract fluid de sanziene galbene: 20 linguri pulbere + 3 parti alcool 90° + 1 parte apa, cat sa acopere pulberea cu peste 1 cm. Se lasa la macerat 14 zile, se stoarce, se filtreaza. Se pune intr-o farfurie intinsa tinctura si se lasa la evaporat 12-24 h, pana cand volumul scade la 1/3. Se obtine o pasta inchisa la culoare si foarte parfumata. Se tine la frigider doar 7 zile. Extractul se aplica o data/zi, seara si se lasa sa se usuce. Tratamentul dureaza o saptamana.

Acupunctura si presopunctura
Obs.: Cei neinitiati in presopunctura si acupunctura sa se adreseze unui specialist.

"Asaltul suprem" - F3, care se afla pe fata dorsala a piciorului, in unghiul format din cele 2 oase din prelungirea degetelor 1 si 2 (mare si urmatorul) - tonifiere (insurubare), 5-10 min., 10 sedinte.

"Izvorul de la cotitura" - F8 - care se afla deasupra extremitatii interne a plicei de flexie a genunchiului - tonifiere.

Masarea zonelor reflexe: suprarenale - rinichi - uretere - vezica urinara, paratiroide.

Copyright 2005-2013 Contact | Adauga articol | Politica de confidentialitate
HomeAlimente si rolul lor in sanatate. EseuriDieta, Retete de slabire, Cure Naturiste si Proiecte MedicinaTratamente si Terapii Naturiste in lucrari de licenta/rezidentiat. Tratarea bolilor intr-un mod sanatosBoliMedicamente si referate necesare pentru sanatatea ta.HomeAlimenteDietaTratamente NaturisteBoliMedicamente